• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Randy Scottas lemtingąją 2001 m. rugsėjo 11-ąją ant popieriaus lapo parašė vos 5 žodžius ir du skaitmenis. Jo šeimos nariai šiandien šiuos žodžius laiko  žinute aplinkiniams.

REKLAMA
REKLAMA

Žinutė, kuri kartu su R. Scottu iškeliavo pro 84-ojo Pasaulio prekybos centro aukšto langą, dešimtį metų keliavo iš rankų į rankas, kol pasiekė jo šeimą. Denise Scott savo vyro žinutę perskaitė 2011 metų rugpjūtį, likus vos savaitei iki jo vyro 10-ųjų mirties metinių.

REKLAMA

Randy Scotto dukterys sunkiai laikė ašaras, mat gautoji žinutė sukėlė naujus jų tėvo mirties reginius (nuotr. SCANPIX)Randy Scotto dukterys sunkiai laikė ašaras, mat gautoji žinutė sukėlė naujus jų tėvo mirties reginius (nuotr. SCANPIX)

Visus dešimtį metų Denise su dukromis manė, kad Randy mirė 9.03 vietos laiku, „United Airlines Flight 175“ lėktuvui įsirėžus į vieną iš dvynių, bet gautoji žinutė, regis, pakeitė Randy likimą.

„10 metų manėme, kad jis mirė staigia mirtimi ir niekada nebuvo užstrigęs pastato griuvėsiuose“, – sakė Denise su dviem dukterimis, 29 metų Rebecca ir 22 metų Alexandra. Randy Scotto dukterys sunkiai laikė ašaras, mat gautoji žinutė sukėlė naujus prisiminimus apie tėvo mirtį.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp 12 žmonių, užstrigusių po milžiniško pastato griuvėsiais, buvo ir pats Randy Scottas. Ištyrus ant laiškelio likusius kraujuotus piršto antspaudus buvo išaiškinta, kad tai Randy kraujas.

Prieš parašydamas žinutę ir po pirmojo lėktuvo smūgio į vieną iš dvynių Randy (48 m.) paskambino Springdeilo mokykloje dirbančiai žmonai pranešti, kad jam viskas gerai. Telefono ragelį raštinėje pakėlė kažkas kitas, nes ponia Denise su mokiniais tuo metu buvo klasėje. Per ateinančias 5 dienas Denise su dukterimis manė, kad Randy yra gyvas, bet po tragiško įvykio jis buvo paskelbtas dingusiu be žinios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2011 metų rugpjūtį Denise lankėsi pas draugę, kai sulaukė netikėto skambučio iš pagrindinio Medicinos Tyrimų Centro Niujorke. Vyriausioji centro gydytoja Barbara Butcher pasakė, kad ant po griuvėsiais rasto lapelio yra jos vyro kraujo ir kad ant jo yra kai kas užrašyta.

Nuvykusi į tyrimų centrą Denise atsinešė savo vyro rašto darbų, jei reikėtų atpažinti rašyseną.

Raštelis, Denise leidimu, dar šiandien eksponuojamas muziejuje. (nuotr. SCANPIX)Raštelis, Denise leidimu, dar šiandien eksponuojamas muziejuje. (nuotr. SCANPIX)

„Tą minutę, kai pamačiau raštelį, man nereikėjo jokių DNR įrodymų, kad tai Randy kraujas. Iš karto supratau, kad tai jo raštas“, – sakė ponia Denise.

REKLAMA

Raštelyje buvo parašyta: „84 aukštas, vakarinis biuras, 12 žmonių įstrigę“ (angl. 84th floor West office, 12 people trapped. )

Raštelis, kurį po tragiškų rugsėjo 11-osios įvykių kažkas rado gatvėje, ilgą laiką buvo saugomas Federaliniame Rezervų banke, Niujorke, vėliau pateko į Nacionalinį Rugsėjo 11-osios muziejų. Muziejus bendradarbiavo su medicinos ekspertais, kurie tyrė, kieno kraujas galėjo būti ant raštelio. Jis ėjo iš rankų į rankas, kol pasiekė Scottų šeimą.

Randy Scottas (nuotr. SCANPIX)Randy Scottas (nuotr. SCANPIX)

Raštelis, Denise leidimu, dar šiandien eksponuojamas muziejuje. Pasak muziejaus kuratoriaus J. Ramirezo, po rugsėjo 11-osios įvykių buvo rasta ir kitų užrašų ar raštelių, pasklidusių po gatves, tačiau tik šis buvo toks ypatingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų