• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Euro zona nepateiks naujų ekonominių sąlygų Ispanijai, jeigu ji prašytų paramos iš euro gelbėjimo fondų ir Europos centrinio banko (ECB), tačiau gali nustatyti griežtesnius sąlygų vykdymo terminus, pareiškė pirmadienį ES konkurencijos komisaras Choakinas Almunija (Joaquin Almunia).

REKLAMA
REKLAMA

Sąlygos, keliamos dėl paramos suteikimo, „nesiskirs nuo tų, kurios jau žinomos“, Ispanijos žurnalistams sakė Ch. Almunija Briuselyje.

REKLAMA

„Beveik visos sąlygos bus iškeltos atsižvelgiant į rekomendacijas, nurodytas Europos stabilumo pakte, struktūrinių reformų programose“, - sakė komisaras. Tačiau Ispanijai gali būti nurodyti griežtesni terminai „priimant ar įgyvendinant sprendimus“, pridūrė jis.

Šį savaitgalį Europos Sąjungos (ES) ekonomikos ir pinigų reikalų komisaras Olis Rėnas (Olli Rehn) taip pat nurodė, kad Ispanijai ar Italijai nebus keliama jokių naujų sąlygų. Tačiau šalys, kurioms reikalinga parama, turės sudaryti „aiškų planą-grafiką“, pagal kurį būtų įgyvendinamos ES nurodytos reformos, Italijos žiniasklaidai sakė O. Rėnas.

Ispanijos ministro pirmininko Marjano Rachojaus (Mariano Rajoy) vyriausybė dar nepranešė, ar ji kreipsis tokios paramos, jos sprendimo tikimasi sulaukti jau rugsėjį ar spalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų