• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimui siūloma ratifikuoti finansų ministrės Ingridos Šimonytės pristatytą Lietuvos ir Meksikos Jungtinių Valstijų Vyriausybių sutartį dėl pajamų dvigubo apmokestinimo išvengimo ir mokesčių slėpimo prevencijos.

REKLAMA
REKLAMA

Ši sutartis pasirašyta šių metų vasario 23 d. Meksike.

Sutartis sudaryta vadovaujantis tipiniu Lietuvos Respublikos šios sutarties projektu, kuris buvo paruoštas pagal Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) ir Jungtinių Tautų dvigubo apmokestinimo išvengimo sutarties modelius, atsižvelgiant į EBPO ekspertų pastabas bei į Užsienio reikalų ir Teisingumo ministerijų pastabas.

REKLAMA

„Tik abiem šalims ratifikavus sutartį bus sudarytos sąlygos įsigalioti ir pradėti taikyti dvigubo apmokestinimo išvengimą Lietuvos Respublikoje ir Meksikos Jungtinėse Valstijose reglamentuojančias sutarties nuostatas“, – teigiama aiškinamajame rašte.

Šiuo metu su kitomis valstybėmis yra taikomos 47 dvigubo apmokestinimo išvengimo sutartys.

Seimui bendru sutarimu pritarus projektui po pateikimo, toliau jis bus svarstomas pagrindiniu paskirtame Užsienio reikalų komitete, papildomu – Biudžeto ir finansų komitete. Spalio 2 d. šį projektą numatoma svarstyti Seimo posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų