• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto 3-asis apylinkės teismas nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje verslininkas Rolandas Skopas ir jo buvusi žmona Ramunė Skopienė kaltinami sukčiavimu skambiu mastu.

REKLAMA
REKLAMA

Bylos duomenimis, padaryta žala siekia 532 000 litų. Į teisėsaugininkų nemalonę R. Skopas ir jo buvusi žmona R. Skopienė pateko dar 2007 metais.

REKLAMA

Bylos duomenimis, buvę sutuoktiniai apgaule savo naudai išvengė didelės turtinės prievolės ir užvaldė didelės vertės svetimą turtą. Bylos duomenimis, Skopai prašė vienos moters paskolinti 400 000 litų.

Moteris sutiko užstatyti savo butą Vilniuje ir sklypą Trakų rajone, kad reikiamą sumą verslininkams paskolintų kitas žmogus.

Maža to, 132 000 litų Skopams paskolino pati nukentėjusioji, dalį šios sumos pagyvenusi moteris pati skolinosi iš trečiųjų asmenų.

REKLAMA
REKLAMA

Kai Skopai praleido visus terminus grąžinti pinigus, užstatytas geradarės vilnietės būstas ir sklypas buvo parduoti iš varžytinių.

Kadangi prokuratūra pakeitė kaltinimus, R. Skopas paprašė iki kito pirmadienio leisti susipažinti su byla.

Pasak teisėsaugininkų, prieš dešimtmetį R. Skopas buvo siejamas su Kauno nusikalstamo pasaulio Daškinių gaujos lyderiu Remigijumi Daškevičiumi. Pastarasis nušautas 2001 metais  Vilniaus senamiestyje, kai išėjo iš picerijos „St. Valentino“.

Tuo tarpu 2002 m. pasikėsinimas buvo surengtas ir į R. Skopą, kuris tuo metu vadovavo statybų ir viešbučių verslą vykdžiusiai bendrovei „Saros užeiga“. Į jo automobilį nusikaltėliai paleido 12 šūvių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų