• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Natūralūs žvaigždžių grožio receptai

Daug moterų, žvelgdamos į žymiausių pasaulio garsenybių nuotraukas ar stebėdamas jas televizoriaus ekrane, pesimistiškai nuleidžia rankas. Neva apie tokį kaip Jennifer Lopez, Julia Roberts ar Angelina Jolie išpuoselėtą kūną, odos spindesį, žvilgančius plaukus ir baltus dantis joms tik pasvajoti. Tačiau tai – misija įmanoma ir piniginės storis čia nieko dėtas. Tereikia peržvelgti nesudėtingas grožio virtuvės paslaptis.

Daug moterų, žvelgdamos į žymiausių pasaulio garsenybių nuotraukas ar stebėdamas jas televizoriaus ekrane, pesimistiškai nuleidžia rankas. Neva apie tokį kaip Jennifer Lopez, Julia Roberts ar Angelina Jolie išpuoselėtą kūną, odos spindesį, žvilgančius plaukus ir baltus dantis joms tik pasvajoti. Tačiau tai – misija įmanoma ir piniginės storis čia nieko dėtas. Tereikia peržvelgti nesudėtingas grožio virtuvės paslaptis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Natūralumas virtuvės spintelėje

Tai, kad daugelis žinomų aktorių, manekenių, dainininkių į savo grožio virtuvę įtraukia paprasčiausias, natūralias grožį puoselėjančias priemones, visai nestebina. Mat šiandien natūralias gamtos produktais praturtintas kosmetikos priemones akcentuoja ne tik įžymybės, bet ir kvalifikuoti grožio ekspertai. Mokslininkai jau seniai pabrėžia, kad šiandienos žmonija – apsupta gamtos, kurioje per ilgus amžius evoliucionavo ir išgyveno tik stipriausi augalai. Tad juose slypi ne tik per amžius išlikusi gyvybinė galia, bet ir gydomosios savybės.

REKLAMA

Peržvelkime pavyzdžius. Aktorė Jennifer Aniston kasdienį kūno šveitiklį gaminasi iš augalinio aliejaus ir druskos ir jos oda tiesiog švyti! Žinoma, niekada negali žinoti, ar už šią gražią odą ji neturėtų dėkoti ir brangioms kosmetikos priemonėms, bet kad minėtas natūralus kūno šveitiklis efektingas – faktas. Tik druską reikia naudoti smulkesnę, kad nesubraižytumėte savo odos.

Gwyneth Paltrow grožį saugo paprasčiausiomis priemonėmis: kūno šveitiklį pasigamina iš rudojo cukraus, alyvų aliejaus ir rupiai maltos kavos.

REKLAMA
REKLAMA

Angelina Jolie dantis balina citrina ar trintomis braškėmis. Ką jau kalbėti apie garbaus amžiaus sulaukusią, tačiau vis dar prieš fotoaparato objektyvą nevengiančią apsinuoginti kino primadoną Sophią Loren. Aktorės demonstruojamos nuostabiai išsaugotos odos paslaptis – paprastumas, t. y. ji kasdien odą įsitrina alyvuogių aliejumi. Kad šie grožio receptai nėra mūsų amžiaus pramanas, įrodo senovės Graikija, kur maistui, religinėms apeigoms, gydymui ir kosmetikai plačiai buvo naudojami augaliniai augalai – mairūnų, alyvuogių, šalavijų, čiobrelių, sėmenų ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

41 metų dainininkė Kylie Minogue atrodo perpus jaunesnė. Ji kasdien naudoja „šaltąjį kremą“. Tai – senas tradicijas turinti grožio priemonė, įvairios „šaltojo kremo“ variacijos buvo aptinkamos jau prieš du tūkstančius metų. Šį kremą grožiui ir jaunystei puoselėti naudojo garbūs Graikijos vadovai. „Šaltasis kremas“ buvo naudojamas ir septyniolikto amžiaus Prancūzijoje. Damos juo tepdavo odą, kad ši ilgiau išliktų jauna ir skaisti.

Kremas daromas taip: 6 šaukštus alyvuogių aliejaus ir 28 g bičių vaško įdėkite į stiklainį ir pastatykite į indą su karštu vandeniu. Maišykite, kol vaškas ištirps. Kai vaškas ištirps, įpilkite 2 šaukštus rožių vandens. Gerai išmaišykite. Išimkite stiklainį iš vandens ir maišykite masę, kol ji sukietės. Įdėkite į indelį, laikykite tamsioje vietoje, tepkite veidą kasdien ryte ir vakare.

REKLAMA

Dar vienas šaltojo kremo variantas: citrinų „šaltasis kremas“ kūnui. Reikės 1 plakto kiaušinio trynio ir citrinos sulčių. Kiaušinio trynį sumaišykite su dviem dideliais šaukštais citrinų sulčių. Įpilkite šaukštą alyvuogių liejaus ir vieną šaukštą augalinio aliejaus. Nuolat maišykite, kol masė sutirštės. Jei išeina per tiršta, įpilkite dar citrinos sulčių. Laikykite kremą šaldytuve. Sunaudokite per dvi savaites. Tepkite kūną masažuojamaisiais judesiais tris keturis kartus per savaitę. Oda taps švelni, jaunatviška, sustangrės ir dings celiulito požymiai.

REKLAMA

Spalvota Reese Witherspoon dieta

Aktorė Reese Witherspoon rimtų problemų su figūra lyg ir neturėjo, maitinosi sveikai ir atrodė itin dailiai. Tačiau Holivudo žvaigždžių asmeniniu treneriu ir mitybos konsultantu dirbantis Michael George vis dėlto rado, kaip jos mitybą patobulinti – juk sveikatos ir grožio nebūna per daug!

Jis pastebėjo, kad Reese dietoje stinga daržovių ir vaisių, kurie yra svarbus skysčių šaltinis ir puikūs skrandžio „apgavikai“ – suvalgyti užpildo jo turinį ir suteikia sotumo jausmą, nors patys yra nekaloringi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. George pasiūlė Reese gana linksmą sprendimą, kaip paįvairinti dietą: kasdien suvalgyti po 1–2 patiekalus, kuriuose būtų po vieną iš 6 spalvų daržovių ir vaisių: žalių, raudonų, mėlynų, violetinių, geltonų ir oranžinių. Kiekvienos spalvos vaisiuose yra tam tikros rūšies vitaminų, mineralų ir antioksidantų, o jų kombinacija leidžia organizmui kasdien gauti visų jam reikalingų maistingųjų medžiagų.

Raudona

Šios spalvos daržovės, vaisiai, uogos suteikia organizmui šilumos ir jėgos. Raudonose daržovėse yra itin vertingos medžiagos – likopeno, kuris yra stiprus antioksidantas, efektyviai šalinantis iš organizmo kancerogenines medžiagas.

REKLAMA

Žalia

Šią spalvą daugeliui daržovių suteikia jose esantis liuteinas. Tai karotinoidų grupės medžiaga. Ji kaupiasi akies tinklainėje, geltonoje pigmentinėje dėmėje, kurioje regėjimas yra aštriausias. Luteinas veikia kaip filtras, apsaugantis geltonąją dėmę nuo UV radiacijos ir laisvųjų deguonies radikalų. Ši medžiaga taip pat atkuria pažeistas odos ląsteles.

Violetinė

Violetinėse daržovėse yra fitochemikalų, saugančių nuo kraujo krešulių susidarymo, jose esančios medžiagos kovoja su vėžinėmis ląstelėmis, užkerta kelią širdies ligoms, saugo atmintį.

REKLAMA

Oranžinė

Šios spalvos vaisiuose itin gausu vitamino C ir A – jis stiprina organizmo imunitetą, saugo odą nuo UV spindulių, stiprina regėjimą, leidžia jaustis žvaliau.

Geltona

Geltoni vaisiai ir daržovės spartina medžiagų apykaitą, normalizuoja centrinės nervų sistemos veiklą, suteikia organizmui žvalumo. Kai kuriuose geltonos spalvos vaisiuose, pavyzdžiui, bananuose, gausu aminorūgšties triptofano, organizme virstančio „laimės hormonu“ serotoninu.

Parengė Jurga Motiejūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų