• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trečiadienį Vyriausybės rūmuose Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius įteikė čekius aukščiausias vietas Londono olimpinėse žaidynėse užėmusiems sportininkams ir jų treneriams. Dėl įvairiausių priežasčių atvykti negalėjo keli atletai, tarp jų ir olimpinė čempionė plaukikė Rūta Meilutytė.

REKLAMA
REKLAMA

Londono olimpinėse žaidynėse aukso medalį 100 m plaukimo krūtine rungtyje laimėjusi R. Meilutytė neatvyko atsiimti jai priklausančio 400 tūkst. litų premijos čekio, nes tuo pat metu privalėjo tikrintis sveikatą sostinėje esančiame olimpiniame sporto centre.

REKLAMA

Valstybės skiriamą apdovanojimą vietoj penkiolikmetės plaukikės atsiėmęs jos tėvas Saulius Meilutis tvirtino, kad po jau anksčiau numatytos sveikatos patikros dukra planuoja atostogauti. Kur? Neatskleidė. Tačiau mielai pasidalijo informacija, kur Rūta ketina leisti gautą stambią premiją.

„Atsakymo aiškaus dar nėra, bet didžiąją dalį investuosime į Rūtai priklausysiantį turtą. Ar Lietuvoje? Be abejo. Ji nori grįžti čia ir statyti namelį sau, močiutei“, – teigė olimpinės čempionės tėvas.

REKLAMA
REKLAMA

R. Meilutytės tėvas Saulius atsiima jai skirtą premiją (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)R. Meilutytės tėvas Saulius atsiima jai skirtą premiją (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Į žurnalistų klausimą, ar Kaune atidarius baseiną Rūta nesusivilios grįžti į savo gimtąjį miestą ir čia treniruotis, S. Meilutis tik papurtė galvą. „Tikrai tokio dalyko nesame numatę. Treniruosimės Plimute ir ten ruošimės kitai olimpiadai. Britas Jonathanas Ruddas tikrai puikus žmogus, tvirta asmenybė ir puikus specialistas. Keisti trenerio tikrai neketiname“, – tikino jis.

Priminsime, kad iki šiol neišspręstas klausimas, kaip bus dalijama 200 tūkst. litų premija, skirta R. Meilutytės treneriui. Kaune plaukikę treniravo Giedrius Martinionis, vėliau sportininkės tėvo apkaltintas negarbingu elgesiu. S. Meilutis tvirtino, kad šiam neturėtų būti skiriama nė cento. Kol kas oficialiai dar tikslinama, kaip pinigai bus paskirstyti.

Dar kartą paklaustas šia tema, S. Meilutis sakė, kad nenori apie tai kalbėti – esą pakankamai komentarų sulaukęs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų