• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanijai priklausančiose Kanarų salose ugniagesiai tebekovoja su miškų gaisrais, skelbia BBC. Vietos pareigūnas gaisrą La Gomeros saloje pavadino „ekologine katastrofa“.

REKLAMA
REKLAMA

Ugniagesiams talkina penki lėktuvai ir septyni sraigtasparniai. Marokas į pagalbą išsiuntė dar vieną ugniagesių lėktuvą. Ispanijos žiniasklaida praneša, kad, pasikeitus vėjo krypčiai, ugnis nebeplinta taip greitai kaip anksčiau.

REKLAMA

Iš La Gomeros salos buvo evakuota apie 5 tūkst. žmonių, bet, pasak pareigūnų, dauguma jau gali sugrįžti namo. Liepsnos iki šiol sunaikino 39 namus.

Gaisrai sunaikino 25 proc. La Gomeroje esančio Garachonajo nacionalinio parko, kuris įtrauktas į UNESCO pasaulio gamtos paveldo sąrašą. Visas Garachonajo nacionalinio parko plotas yra apie 750 hektarų. Nuo praėjusį ketvirtadienį prasidėjusių gaisrų nukentėjo iš viso 11 proc. - 4 tūkst. hektarų - La Gomeros ploto.

Ispanijos naujienų tinklalapis „El Pais“ praneša, kad Kanarų salų valdžia skundžiasi, jog ugniagesių lėktuvai iš žemyninės Ispanijos atskrido nepakankamai greitai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų