• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ei, mamyte, ar skiri sau laiko? Tapus mama pasidaro sunku surasti laiko su vaikais nesusijusioms veikloms. Beveik visas laikas atitenka motinystės rūpesčiams ir namų ruošos darbams.

Ei, mamyte, ar skiri sau laiko? Tapus mama pasidaro sunku surasti laiko su vaikais nesusijusioms veikloms. Beveik visas laikas atitenka motinystės rūpesčiams ir namų ruošos darbams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rasti sau laiko mamoms sunku, tačiau pasinaudojus laiko valdymo taktikomis jums gali tai pavykti. Juk visoms reikia šiek tiek mamyčių laiko be vaikų, kad galėtų užsiimti suaugusiųjų veikla, atsipalaiduoti ir pailsėti. Tad dalinamės keliais patarimais, kaip rasti laiko mamytėms:

REKLAMA

1. Efektyviai išnaudokite laiką, kol vaikelis miega. Laikas, kai vaikelis miega – pats tinkamiausiais praleisti taip, kaip patinka jums. Jei jums patinka skaityti, rašyti ar piešti – tai pats metas pasiimti knygą ar teptuką kita ranka nelaikant vaikelio. Šiuo metu galite mėgautis putų vonia ar dušu, o gal net trumpam nusnūsti kartu su vaikeliu.

2. Nemiegokite tuo pat metu kaip ir vaikelis. Jei jūsų vaikelis rytais keliasi vėlai, jūs įpraskite atsikelti anksčiau. Turėsite daugiau laiko sau ir savo sutuoktiniui. Jei jūsų vaikelis vakarais eina miegoti anksti – jūs galite nemiegoti iki vėlumos ir pasimėgauti tik tėveliams skirtu laiku.

REKLAMA
REKLAMA

3. Planuokite apsipirkimus taip, kad sutaupytumėte laiko. Gerai suplanuokite apsipirkimus. Sudarykite reikiamų dalykų sąrašą mažiausiai savaitei ir nusipirkite viską vienu kartu. Tokiu būdu jums nereikės dažnai nerimauti dėl maisto gaminimo ar namų ruošos darbų, o jūs sutaupysite laiko, kurį galėsite skirti sau.

4. Lankykitės parduotuvėse su zonomis vaikams. Daugybė parduotuvių turi prižiūrimus žaidimų kambarius vaikams, tad jūs galite ramiai apsipirkinėti. Net neabejojame, jums ši koncepcija taip patiks, kad ieškosite progos apsilankyti būtent tokiose parduotuvėse. Kol jūs mėgaujatės apsipirkinėjimu ir ieškote gerų pasiūlymų, jūsų vaikelis yra saugiose rankose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Susikooperuokite su kitomis mamomis. Jūs tikrai nesate vienintelė, kuri susiduria su šiais motinystės iššūkiais. Susipažinkite su kitomis mamomis, planuokite pasivaikščiojimus drauge ir pasidalinkite atsakomybe vaikais, kol kiekviena galės pasimėgauti šiek tiek laiko sau.

6. Išbandykite „multitaskingą“ (kelios užduotys vienu metu). Pabandykite tai ir galėsite griečiau užbaigti savo darbus bei skirti laiko sau. Maitindama vaikelį galite pasiruošti pirkinių sąrašą. Jei pradėjote maitinti vaikelį kūdikių maistu, vienu metu gaminkite ir maistą vaikeliui, ir visai šeimai.

Taip pat galite sujungti rūpinimąsi vaikeliu ir mamytės laiką: išeikite su vaikeliu pasivaikščioti, o stumdama vaikišką vežimėlį klausykitės audio knygos ar muzikos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų