• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Vilniaus apygardos teismas skyrė buvusiai Seimo kasininkei Reginai Petkelienei ir Nacionalinės sveikatos tarybos buhalterei Olgai Goluskaitei po dvejus metus laisvės atėmimo bausmę.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, teismas Reginą Petkelienę pripažino kalta dėl iššvaistymo, tačiau išteisino dėl pinigų pasisavinimo. Olga Goluskaitė pripažinta kalta dėl sukčiavimo.

REKLAMA

Seimo kanceliarija prašė iš R. Petkelienės  priteisti 62 556 litus, iš O.Goluskaitės – 373 500 litų, tačiau teismas skyrė tokią prievolę tik pastarajai, įvertinus, jog ji sukčiavo.

R. Petkelienė kaltinta  iš Seimo kanceliarijos kasos pagal paskolos raštelius skolinusi pinigus kitai bylos kaltinamajai,  Nacionalinės sveikatos tarybos buhalterei Olgai Goluskaitei.

R. Petkelienė prisipažino išeikvojusi jai patikėtus pinigus, bet teigė jų nepasisavinusi.

O. Goluskaitė teisme prisipažino nusižengusi, teigė taip suklydusi pirmą kartą ir prašė skirti  švelnesnę bausmę.

REKLAMA
REKLAMA

Lėšų trūkumas Seimo kasoje aptiktas 2009-ųjų liepą. Tada per reviziją pasigesta apie 440 tūkst. litų.

Bylos duomenimis, R. Petkelienė įvairiomis sumomis skolindavo O. Goluskaitei pinigus iš Seimo kasos. Pastaroji yra sakiusi, kad juos pralošė kazino. Buvusi kasininkė taip pat liudijo skolinusi ir tuometinei Seimo Finansų departamento vadovei Danutei Petrauskienei, Seimo nariams, parlamento kanceliarijos darbuotojams.

Liudytojų apklausos teisme buvo ne viešos, kad su jų parodymais nesusipažintų buvusios Seimo Finansų departamento vadovės D. Petrauskienė ir Dalė Špakauskienė, dėl kurių veiksmų atliekamas kitas ikiteisminis tyrimas.

D. Petrauskienė ir D.Š pakauskienė įtariamos aplaidžiu buhalterinės apskaitos tvarkymu ir tarnybinių pareigų atlikimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų