• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 25 dieną, pirmadienį sostinės A. Mickevičiaus bibliotekos parodų salėje pradeda veikti maždaug mėnesio trukmės Dianos Deimontaitės ir Sauliaus Kmieliausko tapybos paroda, kurios pavadinimas – „Teritorija eksperimentams“.

REKLAMA
REKLAMA

Menas (nuotr. Organizatorių)Saulius  Kmieliauskas. Asm. albumo nuotr.

Menininkė Diana Deimontatė (dešinėje) su dukra (nuotr. asm. archyvo)Menininkė Diana Deimontatė (dešinėje) su dukra Luka Marija Urbonaite (nuotr. asm. archyvo)

 

Pasak D. Deimontaitės, pats gyvenimas yra eksperimentas. „Aš išvis ne tapytoja, pagal išsilavinimą esu keramikė, tačiau mėgstu eksperimentuoti. Man viskas yra ištisi eksperimentai. Visa mano kūryba yra tokia ir jei paklaustumėte, ko į parodą užklydęs lankytojas gali tikėtis, tai sakyčiau, kad pirmiausiai gal nustebimo, netikėtumo. Bet koks žmogus gali bet ką sukurti ir savaip matyti. Aš mėgstu stebėti gamtą ir man patinka išreikšti nuotaiką. Jei reikia orientyro, tai impresionistai visada buvo tai, kas yra mano, kaip ir Antonio Gaudi architektūra, kuri paremta gamtos pagrindu. Kalbant apie Saulių, tai jis tik pradeda kelią, kaip tapytojas. Toks ir akcentas – visas gyvenimas yra eksperimentavimas. Man tai tęsiasi, o jam tik prasideda,“ – sakė daugiau nei dešimt personalinių parodų jau surengusi ir keliose grupinėse parodose dalyvavusi D. Deimontaitė.

REKLAMA

Saulėgrąža - Dianos Deimontaitės darbas (nuotr. asm. archyvo)Saulėgrąža - Dianos Deimontaitės darbas (nuotr. asm. archyvo)

Studentas Saulius Kmieliauskas be kita ko pristatys savo darbusi – „Vilniaus peizažai“ ir „Skaidymas“.  „Vilnelės ir Neries sandūra – Vilniaus miesto atsiradimo taškas. Šių upių tėkmė mena visą Vilnius gyvavimo laiką. Virš neišsenkančio laiko pakibę arba į jį įsirėžę objektai rodo dabartinį Vilnių, miestą su savo upėmis, tiltais ir [ne]sėkmėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Sauliaus Kmieliausko kūrinys - Skaidymas (nuotr. asm. archyvo)Sauliaus Kmieliausko kūrinys - Skaidymas (nuotr. asm. archyvo)

Skaidyme“ aš vaizduoju žmones šventinėje atmosferoje, tačiau nesistengiu pasakoti istorijų. Mane domina vaizdo perskyrimas ir bandymas taip sukurti naujas prasmes. Paveikslo kaip vaizdinės raiškos priemonės galimybių paradoksalumas atsiskleidžia vaizde atsiradus plyšiui – vientisam reginiui sutrūkus. Svarbiausiu klausimu tampa: „Kas yra plyšyje?“ arba „Kas jame turėtų būti?“- pasakoja autorius.

Parodos atidarymas pirmadienį 18 valandą, o trukmė iki liepos 20 dienos.

****

Diana Deimontaitė gimė 1970 m. Mažeikiuose. 1988 m. baigė Mažeikių 2-ąją vid. mokyklą („Gabijos“ gimnaziją). 1986 m. baigė Mažeikių muzikos mokyklą fortepiono klasę. 1987 m. baigė Mažeikių dailės mokyklą skluptūros ir tapybos klases. 1990-1995 m. studijavau Vilniaus Dailės Akademijoje. Įgijau dailininko-keramiko specialybę. Nuo 1997 m. dirba reklamos, idėjų kūrimo, spaudos dizaino, renginių scenarijų kūrimo ir renginių organizavimo srityse.

Saulius Kmieliauskas gimė 1992 vasario 12 d. Rokiškyje, 2011 m. baigė Vilniaus Salomėjos Nėries gimnaziją. 2011 m. Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokyklą.  2012 m. baigė Vilniaus dailės akademijos tapybos katedros I-ąjį kursą. Jo tėvas Arvydas Kmieliauskas tapytojas, senelis Jeronimas Kmieliauskas žinomas lietuvos tapytojas, docentas, nacionalinės premijos lauretas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų