• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 23 d. Vilniaus Vingio parke bus surengta tradicinė Olimpinė diena. Pasirengimas jai aptartas Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete.

REKLAMA
REKLAMA

Organizacinio komiteto ir darbo grupės posėdyje, dalyvaujant Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) vadovams prezidentui Artūrui Poviliūnui ir generaliniam sekretoriui Vytautui Zuberniui, už atskiras tarnybas atsakingi žmonės konstatavo, kad šiai gražiai šventei pasirengta, visos problemos išspręstos, tereikia užsakyti gerą orą.

REKLAMA

Olimpinė diena prasidės jau 10 val. įvairiomis sporto varžybomis, kurios tęsis iki 15.30 val. Jos vyks „Vingio“ stadione ir parke, prie Baltojo tilto ir Neries upėje. Tikimasi, kad daug entuziastų sutrauks ekstremalaus sporto ir paplūdimio mėgėjų tinklinio varžybos, prie Baltojo tilto, be to, vyks Lietuvos jaunių paplūdimio tinklinio čempionato kovos.

Vienas iš įdomesnių Olimpinės dienos akcentų – 11.30 val. prie Mindaugo paminklo Olimpinės ugnies uždegimas ir jos nešimas pagrindinėmis Vilniaus gatvėmis. Šventės aukurą uždegs Lietuvos keliautojų sąjungos prezidentas Algimantas Jucevičius, o deglą neš olimpinių žaidynių čempionai ir prizininkai, olimpinių žaidynių dalyviai  Angelė Rupšienė, Lina Kačiušytė, Vida Vencienė, Vladas Česiūnas, Romas Ubartas, Aleksandras Antipovas, Dalia Matusevičienė, Romualdas Bitė, Regina Čistiakova, parolimpiečiai, kt.

REKLAMA
REKLAMA

Dviratininkai veš Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC), LTOK ir Lietuvos parolimpinio komiteto (LPOK) vėliavas. „Vingio“ stadione olimpinę ugnį uždegs Kalgario olimpinė slidinėjimo čempionė Vida Vencienė. Prasidės įvairūs renginiai, apdovanojimai. Kartu vyks ir VII Lietuvos mokinių ir studentų olimpinio festivalio iškilmingas uždarymas.

Kaip  informavo Lietuvos mokinių ir studentų sporto centro direktorė Ona Babonienė, bus apdovanota net 180 komandų – jos gaus taures, o mokiniai pasipuoš geltonais, žaliais ir raudonais sportiniais marškinėliais. Kiekvienam sportininkui bus įteiktos specialiai pagamintos knygelės su nugalėtojų ir prizininkų pavardėmis. LMSSC direktorė pakvietė Olimpinės dienos renginio organizatorius į dešimtąjį dviračių žygį „Per Lietuvą – su vėjeliu“, kuris vyks birželio 23-liepos 1 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir ankstesniais metais, olimpinio festivalio geriausias komandas nudžiugins Kūno kultūros ir sporto departamentas – jis net 118 komandų apdovanos tinklinio, krepšinio, futbolo kamuoliais, grindų riedulio kamuoliukais ir lazdomis. KKSD dovanoms skyrė 50 tūkst. Lt. Šią žinią posėdyje pranešė KKSD Strategijos skyriaus vedėjo pavaduotoja Milda Laurutėnaitė.

Bus apdovanoti ir kas antrus metus vykstančio „Sportas ir aplinka“ šalies konkurso laimėtojai.  Jų šventė prasidės jau šį šeštadienį Vievyje ir tęsis dvi dienas. Penktadienį vyks orientavimosi varžybos, viktorina, vakaronė prie laužo, o šeštadienį visi „Sportas ir aplinka“ dalyviai susirinks į „Vingio“ parką, kur konkurso nugalėtojai bus apdovanoti Prezidentės taure, sportininkai bėgs simbolinę olimpinę mylią (1988 m).

REKLAMA

LTOK generalinis sekretorius Vytautas Zubernis informavo, kad visi dalyviai, kurie įveiks simbolinę mylią, bus apdovanoti proginiais marškinėliais. 10 km nuotolio bėgime pirmą- dešimtą vietas užėmę sportininkai (moterys ir vyrai) bus apdovanoti LTOK naujųjų rėmėjų - „Tifosi" firmos akiniais, o trys pirmieji – dar ir LTOK dovanomis. Pirmosios vietos laimėtojams bus įteiktos ir Vilniaus kūno kultūros ir sporto skyriaus taurės. Bėgimai prasidės 14 val.

Kaip ir kasmet, trijų kolektyvų, masiškiausiai dalyvavusių olimpinės mylios ir 10 km distancijos bėgimuose, bus apdovanoti LTOK loterijų firmos „Olifėja“ piniginiais 3000 Lt., 2000 Lt. ir 1000 Lt. prizais sportiniams inventoriui įsigyti. Savo prizus įsteigė ir „McDonald's".

REKLAMA

Lietuvos olimpinio sporto centro direktoriaus pavaduotojas Arūnas Kazlauskas ir Vilniaus lengvosios atletikos maniežo bei „Vingio“ stadiono direktorius Alfonsas Gedminas informavo, kad stadiono kolektyvas su visa atsakomybe gerai pasirengė priimti Olimpinės dienos dalyvius.  Atsijaunino ir jų stadionas, ir pats kolektyvas.

Marytė Marcinkevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų