• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune šeštadienį bus palaidotas prieš mėnesį Čikagoje miręs žurnalistas, publicistas Liūtas Mockūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Atsisveikinimas su L. Mockūnu prasidės 15 valandą Vilniuje, Šv.Pranciškaus ir Šv. Bernardino bažnyčioje, kur mišias aukos brolis, kunigas Arūnas Peškaitis. Po mišių urna su velionio palaikais bus vežama į Kauną ir palaidota Petrašiūnų kapinių panteone.

REKLAMA

Beje, publicisto artimieji prašo vietoj gėlių paaukoti "Akiračių" mėnraščiui, kurio leidyba 2005 metais iš JAV perkelta į Lietuvą.

Žymus lietuvių išeivijos žurnalistas, literatūros tyrinėtojas, kultūrologas, "Santaros-Šviesos" federacijos narys, ilgametis "Akiračių" redaktorius L. Mockūnas staiga mirė vasario 13-ąją Čikagoje. Jam buvo 72-eji.

Kaune gimęs L. Mockūnas didžiąją gyvenimo dalį praleido JAV ir prieš kelerius metus sugrįžo gyventi į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Gyvendamas Amerikoje, L. Mockūnas aktyviai dalyvavo lietuvių išeivių kultūrinėje veikloje, bendradarbiavo periodinėje spaudoje, ilgą laiką buvo "Akiračių" redakcinės kolegijos nariu. Jis paskelbė nemažai straipsnių apie moderniąją lietuvių literatūrą, buvo daugelio knygų redaktorius bei sudarytojas. 1997 metais išleista L. Mockūno knyga "Pavargęs herojus".

Grįžęs gyventi į Lietuvą, L. Mockūnas aktyviai įsijungė į kultūrinę veiklą, dalyvavo įvairiuose renginiuose, rašė istorijos, kultūros, literatūros klausimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų