• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos studentų sąjunga (ESU) šią savaitę vykusio valdybos susitikimo metu Bukarešte Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) iniciatyva iškėlė klausimą dėl aktualios jaunimo nedarbo problemos Europoje.

REKLAMA
REKLAMA

Reaguojant į susiklosčiusią nepalankią situaciją mūsų šalyje, ESU patvirtino rezoliuciją, kuri ragina Lietuvos Respublikos vyriausybę imtis kryptingų ir ilgalaikių veiksmų.

REKLAMA

„Trumpalaikiai veiksmai esminių pokyčių jaunimo įsidarbinimo srityje neužtikrins, todėl būtina koncentruotis į strateginius ir sisteminius sprendimus švietimo sistemoje. Labai svarbu, jog šiuo klausimu mus palaiko visi Europos studentai bei rekomenduoja, prioritetu iškeliant aukštąjį mokslą, spręsti jaunimo nedarbo problemą.“- teigia LSAS prezidentas Vilius Morkūnas.

Dokumente Europos studentų sąjunga išskiria, jog norint ateityje sumažinti jaunimo nedarbo lygį, būtina koncentruotis į aukštojo mokslo sistemos tobulinimą. ESU rezoliucijoje akcentuojamos trys esminės sritys. Tai strateginis mąstymas Lietuvos švietimo sistemoje ir būtinumas sukurti bei įgyvendinti sisteminį profesinį orientavimą. Taip pat teigiama, kad šalyje turi būti skiriamas prioritetas aukštojo mokslo kokybės užtikrinimui ir į studentus orientuoto studijų modelio įgyvendinimui.

REKLAMA
REKLAMA

Europos studentų sąjunga pabrėžia, jog įgyvendinus šias siūlomas švietimo pertvarkas, būtų galima sulaukti kokybinių ir kiekybinių pokyčių aukštojo mokslo ir jaunimo įsidarbinimo srityse. Tuo tarpu LSAS kviečia vyriausybes atstovus bendrai diskusijai dėl jaunimo nedarbo problemų studentų akimis.

Europos studentų sąjungą (ESU) sudaro 45 nacionalinės studentų organizacijos iš 37 skirtingų Europos šalių, atstovaujanti daugiau kaip 11 mln. studentams. Lietuvos studentų atstovybių sąjunga yra ESU narė nuo 2004 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų