• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 13 – 15 dienomis menų fabrike „Loftas“ pirmą kartą Lietuvoje vykusi pasaulinio ciklo konferencija „Startup Monthly Vilnius“ tris inovatyvių verslų komandas išsiunčia toliau vystyti savo verslų į Silicio slėnį (JAV).

REKLAMA
REKLAMA

Pirmosios vietos laimėtoja išrinkta „MapsWithMe“ verslo idėja. Jos esmė – speciali žemėlapių programėlė, kuriai naudotis visiškai nereikalinga interneto jungtis.

REKLAMA

Apie tai plačiau pasakoja šio verslo idėjos autorius Alexanderis Zolotorevas:

Antrosios vietos nugalėtojais išrinkta „Tropic Mind“ komandos verslo idėja – edukacinis informacinis vaikų žaidimas. Apie jį plačiau pasakoja idėjos autorius Mantas Radvila:

Trečia prizinė vieta skirta - „GigBasket“ komandai ir jų verslo idėjai. Apie verslo idėją, susijusią su darbo paieška, pasakoja Edmundas Balčikonis:

Visų šių trijų verslo idėjų komandos vasarą keliaus į Kaliforniją, Silicio slėnį, kuriame du mėnesius bus vykdoma speciali verslo vystymui parengtą  programa.  Laimėjusios komandos vasarą JAV  toliau dirbs su profesionaliais mentoriais ir pristatys savo verslo idėjas tarptautiniams investuotojams.

REKLAMA
REKLAMA

Užsienio svečiai gyrė Lietuvos talentus

Vilniuje organizuotoje „Startup Monthly Vilnius“ konferencijoje dalyvavę Silicio slėnio ekspertai, nustebinti lietuvių ryžto ir europietiškumo, prognozavo Vilniui sėkmingą tolimesnį „startapų“ ekosistemos kūrimą. Konferencijoje apsilankęs LR Premjeras Andrius Kubilius drąsino nebijoti pradėti naują verslą ir suintrigavo, pasidalindamas idėja sukurti Lietuvoje Gintaro slėnį (angl. Amber Valley), kaip atitikmenį JAV esančiam Silicio slėniui (angl. Silicon Valley).

„Kai kurie renginyje dalyvavę „startapai“ turi subūrę ganėtinai stiprias komandas, turi gerų idėjų, kurios atliepia dabartines verslo tendencijas Silicio slėnyje. Turėti idėją nepakanka, idėja yra bevertė be jos įgyvendinimo, todėl nereiktų bijoti, kad viešai pasidalinus jūsų idėja bus pavogta. Reikia dirbti ir pasistengti geriausiai įgyvendinti savo turimą idėją“, - teigė „Startup Monthly Vilnius“ dalyvavęs daugybės internetinių kompanijų įkūrėjas ir elitinio Silicio slėnio inkubatoriaus „500 startups“ mentorius Davidas Weekly.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Startup Monthly Vilnius“ konferencijoje, į kurią žiūrovų ir dalyvių bilietai buvo išpirkti dar likus savaitei iki renginio, savo verslo idėjas pristatė dvidešimt komandų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Baltarusijos. Trijų dienų trukmės konferencijoje taip pat dalyvavo verslo vystymo, rinkodaros, programavimo specialistai, kurie po dienos apmokymų jungėsi į naujas komandas ir lygiomis teisėmis varžėsi dėl kelialapio į „startapų“ meką – Silicio slėnį Kalifornijoje.

Su įkvepiančiu pranešimu iš kėdžių aidint plojimams pakėlęs visus konferencijos dalyvius socialinio tinklo „Twitter“ pirmojo finansavimo rato investuotojas, elektroninės mokėjimo sistemos „Square“ rizikos konsultantas, „Dispatch Management Services Corp“ įkūrėjas Gregas Kiddas patikino, kad kaip verslo angelas jis jau išsirinko kelias komandas, kurioms skirs investicijas.

REKLAMA

„Konferencija, manau, pavyko geriau nei buvo tikėtasi. Neįkainojamą vertę gavo ne tik joje dalyvavę naujo verslo kūrėjai, bet ir visi, dar tik besiruošiantys steigti savo verslą Baltijos šalyse. Iš Silicio slėnio atvykę atstovai ir pasaulinio „Startup Monthly“ organizatoriai labai pozityviai įvertino Lietuvos potencialą įsitvirtinti „startapų“ ekosistemos žemėlapyje bei atverti vis daugiau kelių į Silicio slėnį, kur naujiems verslams būtų padedama įeiti į globalią rinką“, - sakė pagrindinės „Startup Monthly Vilnius“ partnerės VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Paulius Lukauskas.

REKLAMA

„Startup Monthly Vilnius“ organizatoriai tikisi, kad ši konferencija paskatins visą Baltijos regioną bendradarbiaujant kurti palankias sąlygas naujų inovatyvių verslų atsiradimui ir vystymui. Kaip sakė pagrindinis „Startup Monthly Vilnius“ iniciatorius ir organizatorius Daumantas Dvilinskas, visiems, dirbantiems su „startapų“ vystymu dabar reikia įdėti nemažai darbo, kad išlaikytume sukurtą santykį su Silicio slėniu, suaktyvintume „startapų“ gyvenimą Baltijos šalyse ir paleistume į pasaulį kuo daugiau įgyvendintų verslo idėjų.

TAIP PAT SKAITYKITE:

M. Barbanson: svarbiausia – komanda, o tik tada idėja

D. Weekly: patyrę nesėkmę, bandykite dar kartą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų