• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

,,Teigiamų poslinkių degalų rinkoje yra, matome degalų pardavimo pasienyje augimą. Tačiau neramu dėl to, kad žmonės dar vis vertina teigiamai tai, kad galima nusipirkti kontrabandinių cigarečių ir kuro, ir net per 60 proc. žmonių tai toleruoja“,- sakė Investuotojų forumo vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė.

REKLAMA
REKLAMA

Spaudos konferencijoje, surengtoje po kasmetinio Investuotojų forumo ir Vyriausybės susitikimo, kuriame investuotojai pateikė savo pastebėjimus ir rekomendacijas, kurios padėtų sustiprinti šalies ekonomiką, gerinti verslo ir investicinę aplinką, ji sakė, kad dar daug reikėtų padaryti tiek valstybės institucijoms, tiek privatiems investuotojams skatinant skaidrų verslą.

REKLAMA

Vyriausybės nariai sulaukė palaikymo už aktyvią kovą su „šešėline ekonomika“, tačiau investuotojai kritikavo jos poziciją reguliuojant darbo santykius. Investuotojų manymu, valstybė turėtų ryžtingiau vykdyti mokesčių reformas ir drąsiau spręsti žemės ir teritorijų planavimo klausimus.

Premjeras: mūsų pasiūlymas dėl MMA tebegalioja

Premjeras A. Kubilius po susitikimo su Investuotojų forumo atstovais žurnalistams sakė, kad tiek investuotojai, tiek vyriausybė galvoja panašiai, tačiau problemos kyla kitur.

REKLAMA
REKLAMA

,,Klausimas, kiek esame pajėgūs kai kuriuos siūlymus įgyvendinti. Kai kuriems pasiūlymams reikia ne tik vyriausybės, bet ir Seimo sprendimų“, - sakė jis.

Premjeras pripažino, kad darbo santykių ,,lankstumo“ klausimas yra vienas iš svarbiausių siekiant paspartinti Lietuvos ekonomikos augimą. Jis dar kartą pakartojo, kad galioja vyriausybės siūlymas minimalią mėnesinę algą didinti nuo šių metų liepos.

,,Mūsų pasiūlymas galioja, kad MMA galima būtų padidinti iki 850 Lt nuo liepos 1 d. Aš tikiu, kad po ilgų, metus trukusių diskusijų Trišalėje taryboje ateisime prie sutarimo, kad būtent tokį sprendimą galima būtų įgyvendinti“, - sakė jis.

Kalbėdamas apie darbo santykių lankstumą, jis pabrėžė, kad kalbama ne apie tai, kad būtų galima lengviau žmones atleisti, bet apie tai, kad investuotojams ir darbdaviams  būtų paskata kurti naujas darbo vietas. Premjero teigimu, tai esą leistų ,,spręsti vieną iš skaudžiausių problemų – nedarbo problemą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų