• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos policija suėmė šešis žmones ir uždarė 16 interneto svetainių internete pasklidus gandams, kad karinės mašinos važiuoja Pekino gatvėmis, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešimus apie perversmą viso pasaulio žiniasklaida pasigavo praėjusią savaitę, augant nerimui dėl anksčiau kovą iš pareigų atleisto politiko Bo Xilai.

REKLAMA

Valstybinis interneto informacijos biuras teigė, kad tokie gandai padarė „labai blogų padarinių visuomenei“.

Du populiariausi socialiniai tinklai „Sina Weibo“ ir „Tencent Weibo“ paskelbė neleisiantys internautams rašyti komentarų iki antradienio, kad galėtų „sustabdyti gandų skleidimą“.

Valstybinis interneto informacijos biuras naujienų agentūrai „Xinhua“ sakė, kad abu tinklalapiai „sulaukė kritikos ir buvo atitinkamai nubausti“.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis gandais, perversmą esą surengė saugumo vadovas Zhou Yongkangas. Kinijos politikai šiuo metu grumiasi su didžiausia politine krize, kokios neteko išgyventi jau daugybę metų. Vėliau šiais metais numatomi svarbūs vadovybės pasikeitimai, vykstantys tik kartą per dešimtmetį. Buvo tikimasi, kad paaukštinimas atiteks Bo Xilai, tačiau jo atleidimas išryškino nesutarimus valdančioje Komunistų partijoje.

Eltos vertėja Jurga Galiauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų