• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokyklos niekada neturėtų šalinti mokinių dėl smulkių nusižengimų, kaip, pavyzdžiui, mokyklos aprangos taisyklių pažeidimo, savo ataskaitoje, kuria remiasi naujienų kanalas „Sky News“, pabrėžė Anglijos vaiko teisių komisarė.

REKLAMA
REKLAMA

Dr. Megė Atkinson (Maggie Atkinson) perspėja, kad mokinys iš mokyklos turi būti šalinamas tik siekiant užtikrinti saugumą ar mokymo proceso nenutrūkstamumą. Ekspertės teigimu, tokia sankcija negali būti taikoma dėl kitų priežasčių, pavyzdžiui, todėl, kad mokinys atėjo apsiavęs netinkamus batus, mokinė buvo per daug prisidažiusi, ar vaiko šukuosena buvo netinkama.

REKLAMA

Mokyklos vadovybė turi teisę šalinti iš mokyklos mokinį, kurio netinkamas elgesys mokykloje neleidžia kitiems mokiniams mokytis. Tačiau jei vaikas mokykloje kramto gumą, tai jau kitas reikalas, pabrėžia ekspertė.

Minėtoje ataskaitoje taip pat pasidžiaugta, kad iš Anglijos mokyklų šalinama vis mažiau vaikų, tačiau raginama išsamiau tirti „nelegalią praktiką“, kuomet vaikai išsiunčiami namo, tačiau tai nefiksuojama kaip oficialus pašalinimas.

„Mes nesakome, kad nereikia uniformų. Mes nesakome, kad nereikia laikytis taisyklių dėl asmeninės išvaizdos. Tačiau mes sakome, kad tai nėra priežastys šalinti vaiką iš mokyklos. Palikite vaiką po pamokų, išvarykite iš klasės ar neduokite jam pietų. Iš tiesų mes nustatėme, kad tai turės gerokai didesnės įtakos elgesio pokyčiams nei trumpalaikis pašalinimas iš mokyklos“, – pabrėžė dr. M. Atkinson patarėjas Džonas Konolis (John Connolly).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų