• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekskursijos į pagrindinę įžymybę ir vieną ir Didžiosios Britanijos sostinės simbolių – laikrodžio bokštą Didysis Benas – artimiausiu metu gali jau nebebūti nemokamos. Žinoma, kalba eina apie apsilankymą bokšto viduje, o ne jo apžiūrėjimą iš išorės. Bent jau tokius planus šiuo metu svarsto Britanijos parlamentas, kuriame šiuo klausimu kilo karšta diskusija, skelbia šalies spauda.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu aplankytį Didįjį Beną galima visiškai nemokamai, tačiau jau šių metų liepą padėtis gali pasikeisti. Kai kurie Britanijos parlamento nariai pasiūlė turistams nustatyti 15 svarų sterlingų mokestį. Jų nuomone, turistinis objektas, kurį kiekvienais metais aplanko 10 tūkst. žmonių, tiesiog privalo duoti finansinę naudą. Be to, gautos lėšos leis parlamento pastato išlaikymo išlaidas sumažinti 17 proc.

REKLAMA

Laimei, ne visi parlamentarai pritaria šiai idėjai. Kai kurių jų net pavadino apmokestinti apsilankymą Didžiajame Bene „gėdingu reiškiniu“, nes ateityje ši įžymybė tiesiog galiu būti nebeprieinama paprastiems žmonėms, ir čia lankysis tik pasiturintys žmonės.

Debatai šiuo klausimu tebevyksta. Laimei, bent jau Vestminsterio abatija nesvarsto galimybės įvesti mokesčio turistams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų