• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nesusitaikiusi su Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Generalinės asamblėjos sprendimu neleisti Donatai Rimšaitei atstovauti Rusijai Londono olimpinėse žaidynėse, šios šalies šiuolaikinės penkiakovės federacija (RŠPF) mėgina apeiti šį draudimą.

REKLAMA
REKLAMA

Specialią spaudos konferenciją surengęs ir gerokai Lietuvos LTOK atstovus apjuodinęs (RŠPF) prezidentas Viačeslavas Aminovas grasino, kad kreipsis į Sporto arbitražo teismą arba patį Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) vadovą Jacquesą Rogge'ą. Atrodo, rusams priimtinesnis pasirodė antrasis kelias.

REKLAMA

Nepaisant to, kad tai prasilenka su Olimpine chartija, Rusijos sporto vadovų prašymu TOK sutiko įtraukti D. Rimšaitės klausimą į kovo 13–14 dienomis vykstančią TOK Vykdomojo komiteto sesijos darbotvarkę ir apie tai informavo LTOK.

Kaip skelbia žiniasklaida, LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas įsitikinęs, kad TOK nenusilenks Rusijai ir nepamins Olimpinės chartijos, nors žmogiškasis faktorius visuomet išlieka.

Priminsime, kad sausio 27 dieną LTOK Generalinė asamblėja buvusiai mūsų šalies šiuolaikinės penkiakovės atstovei D. Rimšaitei neleido Londono olimpinėse žaidynėse atstovauti Rusijai.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) priimtų pagrindinių principų, taisyklių ir jų oficialių išaiškinimų bendrą kodeksą - Olimpinę chartiją - olimpinėse žaidynėse atstovauti kitai valstybei galima tik praėjus ne mažiau trejiems metams po paskutinio starto savo buvusios šalies rinktinėje. Sutikus šalių olimpiniams komitetams ir Tarptautinei federacijai, Tarptautinio olimpinio komiteto Vykdomasis komitetas gali šį terminą sutrumpinti arba visai panaikinti.

24-erių metų D. Rimšaitė į Rusiją išvyko 2010 metų gruodį. Sportininkė tarptautinėse varžybose Rusijos rinktinės marškinėlius vilki nuo praėjusių metų balandžio. D. Rimšaitė kol kas dar nėra iškovojusi kelialapio į Londono olimpines žaidynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvusi Lietuvos atletė 2008 ir 2009 metais iškovojo pasaulio taurę, 2010 metų pasaulio čempionate pelnė sidabrą, o Europos pirmenybėse - bronzą. Pekino olimpinėse žaidynėse Donata užėmė 13-ąją vietą.

TAIP PAT SKAITYKITE:

LTOK: Rusijos atstovų pareiškimai dėl D. Rimšaitės – absoliutus melas

Rusai įtūžę: mainais už D. Rimšaitę atsisakėme olimpinės krepšinio atrankos

LTOK prezidentas: D. Rimšaitės „pabėgimo“ istorijoje padėtas taškas

LTOK Generalinė asamblėja užtrenkė D. Rimšaitei duris į olimpiadą

D. Rimšaitė: niekada neatsisakiau Lietuvos pilietybės ir neskelbiu, kad esu rusė

D. Rimšaitė dalyvavo gražiausių sportininkių rinkimuose

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų