• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo metų pradžios įsigaliojus naujam įstatymui, pagal kurį darbo biržoje užsiregistravusieji tą pačią dieną gali kreiptis į socialinės paramos skyrių prašyti kompensacijos už šildymą ir ją gauti, savivaldybes ėmė atakuoti ant skurdo ribos gyvenantys asmenys.

REKLAMA
REKLAMA

Atakuoja šilumininkus

Nebespėjantys suktis savivaldybių darbuotojai įsitikinę, kad prašančiųjų tik daugės, o „Panevėžio energijos“ atstovai pažymi, kad    laiku nesutvarkius prašymų ir neatsiuntus perspėjimų gyventojai gauna sąskaitas, kuriose nėra numatyta kompensacija.

REKLAMA

Bendrovės „Panevėžio energija“ abonentų tarnybos viršininkas Vidmantas Žalkauskas sakė, kad šiais metais padaugėjo asmenų, kuriems Savivaldybė kompensuoja dalį suvartotos šilumos energijos, karšto vandens. Vadovas teigia, kad dėl to kyla tam tikrų problemų.

„Pasikeitus įstatymams, savivaldybių darbuotojai veikiausiai nebespėja, nes laiku neatsiunčia pranešimų apie asmenis, kuriems skiriama kompensacija. Mes išsiunčiame gyventojams sąskaitas, o jie paskui kreipiasi į mus, kad reikia tiek daug mokėti“, – pažymi V.Žalkauskas

REKLAMA
REKLAMA

Prašančiųjų paramos tik daugės

Panevėžio miesto savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjas Viktoras Michailovas sakė, kad  pašalpų gavėjų daugėja.

„Sausio mėnesį buvo 2401 prašymas kompensuoti šilumą. Socialinių pašalpų pageidavo 2444 asmenys. Jau teko išmokėti 2,5 mln. litų. Tokios didelės sumos dar niekada nebuvo“, – aiškino V.Michailovas.

Vedėjas įsitikinęs, kad prašančiųjų socialinės paramos nemažės, nes pasikeitė socialinės pašalpos gavimo procesas. Anksčiau, kad žmogus galėtų pretenduoti į valstybės paramą, darbo biržoje jis turėjo būti registruotas šešis mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar galima ir tą pačią dieną, vos užsiregistravus biržoje, pateikti prašymą socialinei pašalpai gauti.

„Todėl prašančiųjų paramos tik daugės“, – teigė V.Michailovas.

Panevėžio rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Aldona Paškevičienė sakė, kad į  juos nuo sausio 1 d. kreipėsi 549 nauji asmenys, o prašančiųjų kompensacijos už kietąjį kurą – 939.

Vaida REPOVIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų