• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos universitetinė ligoninė – trečioji šalyje gydymo įstaiga, įsigijusi naują branduolinio magnetinio rezonanso aparatą.

REKLAMA
REKLAMA

Jo dėka Vakarų Lietuvos gyventojams nebereikės važiuoti į sostinę ir tikimasi sumažinti tyrimų laukiančių pacientų eiles, praneša LTV „Panorama“.

REKLAMA

Tokius branduolinio magnetinio rezonanso aparatus turi Vilniaus ir Kauno medikai, o nuo šiol kur kas kokybiškesnius tyrimus naujuoju įrenginiu galės atlikti ir Klaipėdos universitetinės ligoninės radiologai.

Visur Europoje dabar atsiranda naujesni, geresni aparatai. Šitas yra jau pusantros teslos, senasis aparatas buvo vienos teslos. Pusantros teslos yra, aišku, didesnė galimybė, ypač diagnostikai. Žymiai geresni vaizdai, greičiau ir patogiau, vaizdo kokybė geresnė“, – naujojo aparato privalumus vardijo Klaipėdos universitetinės ligoninės Radiologijos skyriaus vedėjas Igoris Kniaževas.

REKLAMA
REKLAMA

Branduolinis magnetinis rezonansas naudojamas tiriant vidaus organų, galvos smegenų, sąnarių, širdies ir kraujagyslių ligas, diagnozuojant įvairių organų auglius. Įrenginiu gauti vaizdai ypač padeda neurochirurgams.

„Pavyzdžiui, jau dabar yra galimybė spalvotai visus traktus galvos matyti, ir eidami operuoti jie nori tai matyti, kad nepažeistų. Mes dabar tą galime daryti. Štai toks yra privalumas“, – kalbėjo I. Kniaževas.

Svarbiausia, pasak gydytojo, kad naujasis aparatas daug patogesnis pacientams. Jis veikia tyliai, tyrimų ertmė ilgesnė. Todėl nebekils problemų tiriant aukšto ūgio ligonius, pavyzdžiui, krepšininkus. O stalas išlaiko net pustrečio šimto kilogramų svorį.

Dėl naujų programų tyrimų laikas sutrumpėja trečdaliu, todėl tikimasi, kad sumažės ambulatorinių tyrimų laukiančių pacientų eilės. Dabar jos siekia net iki vasaros pradžios.

M. Gabrienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų