• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieni ieško būdų, kaip puoselėti plaukus, kiti domisi, kaip juos parduoti. Nors taip užsidirbti nėra  populiaru, tačiau tokiu būdu prisidurti prie stipendijos ar algos ryžtasi ne viena. Į supirkėjus kreipiasi ir merginos, ir mamos – šios atneša dukrų kasas. Tai tapo kai kurių panevėžiečių trumpalaikiu pajamų šaltiniu.

REKLAMA
REKLAMA

Parduoda plaukus

Vieni ieško būdų, kaip puoselėti plaukus, kiti domisi, kaip juos parduoti. Nors taip užsidirbti  nėra  populiaru, tačiau tokiu būdu prisidurti prie stipendijos ar algos ryžtasi ne viena. Į supirkėjus kreipiasi ir merginos, ir mamos – šios atneša dukrų kasas.

Internete apstu klausimų, kur būtų galima priduoti nukirptus plaukus ir kiek už tai gautų pinigų.

REKLAMA

Tačiau pirkėjai sako, kad perukams gaminti plaukų tenka atsivežti iš užsienio, nes norinčiųjų parduoti savo ilgai augintas kasas mūsų šalyje nėra daug.

Kita vertus, merginos savo kasų išsižada nesunkiai, nes taip prisiduria prie santaupų, susimoka dalį pinigų už studijas. „Sekundės“ kalbintos kirpėjos tikino klienčių nukirptų kasų nesuperkančios ir jokia prekyba neužsiimančios.

Plaukus perkančios UAB „Perukų pasaulis“ vadybininkė Marytė Veličko sako, kad Panevėžyje  merginos ir moterys naudojasi šia paslauga – atneša nusikirptas kasas.

REKLAMA
REKLAMA

Jos teigimu, savo puošmenos atsisako mergaitės nuo 15 metų, moterys nuo 60-ies. Pašnekovė tikina, kad parduodant plaukus ne visada svarbiausia pinigai.

„Priežastys būna įvairios: kas trokšta užsidirbti, kas pageidauja atsikratyti ilgų kasų, kas tiesiog nenori nukirptų plaukų išmesti į šiukšlių dėžę. Treti prašo, kad pagamintume peruką ar šinjoną pagal užsakymą“, – aiškina M.Veličko.

Turi atitikti standartą

Už 100 gramų plaukų mokama 100 litų. Tačiau jie superkami ne bet kokie.

Plaukai turi būti sveiki, natūralūs, nedažyti, nežili, chemiškai neapdoroti, supinti į kasą ir ne trumpesni nei 40 centimetrų“, – aiškina M.Veličko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kartais bandoma parduoti tiesiog plaukų kuokštus. Žmonės neretai teiraujasi apie plaukų supirkimą, bet dažnai būna, kad jų atnešami plaukai neatitinka standartų – yra dažyti, nesupinti į kasą ar per trumpi. Pasak vadybininkės, nusikirpti skatina ir noras pakeisti išvaizdą.

Lietuvių plaukai, M.Veličko tikinimu, labai tinkami perdirbti, nes prižiūrėti, sutvarkyti, kokybiški, lankstūs.

„Vienų plaukai storesni, jų apimtis didesnė, kitų – kiek plonesni. Tai priklauso nuo žmogaus genų. Pagaminti perukai ar šinjonai labai gerai nešiojasi, žinoma, reikia natūralius plaukus tinkamai prižiūrėti – įsigyti specialias šerines šukas, naudoti gerą šampūną, kaukę, aliejų, purškiklius. Tiesiog tiek savus, tiek pagamintus natūralių plaukų gaminius reikia tausoti ir jais rūpintis“, – pabrėžia pašnekovė.

REKLAMA

Natūralumas – retenybė

Lietuvoje superkamų plaukų neužtenka, todėl tenka jų atsivežti iš užsienio. Tačiau, pasak M.Veličko,  mūsų šalies gyventojams labiau tinka iš lietuvių plaukų daryti perukai, prisegami plaukai.

Ji teigia, kad superkami plaukai ir iš italų, tačiau geriausi lietuvių plaukai, nes jų struktūra panaši, todėl atrodo natūraliau ir perukas, ir šinjonas. Pašnekovė sako, kad pagal plaukus galima nustatyti  tautybę.

„Pavyzdžiui, kinų plaukai storesni. Artimi lietuvių plaukams – italų“, – sako M.Veličko. Lietuviškus perukus, anot pašnekovės, perka ir žydai.

REKLAMA

Vieno Panevėžio grožio salono kirpėja Odeta „Sekundei“ aiškino, kad priežasčių nusikirpti plaukus yra labai daug. Pasak jos, vienos nori pakeisti įvaizdį, kitoms pabosta puoselėti nuo vaikystės auginamus plaukus. Kirpėja teigia, kad neretai ateina merginos labai ilgais plaukais ir be gailesčio prašo nurėžti juos.

„Kiekviena turi savo motyvų. Vienoms nusibosta prižiūrėti plaukus, kitų būna, nors ir ilgi, bet gana silpni“, – paaiškina Odeta.

Pašnekovė tikina, kad ne viena jos klientė teiravosi, ar kirpykla nesuperka plaukų. Jos klausia, kur galėtų plaukus priduoti.

„Tačiau neteko girdėti, kad Panevėžyje būtų perkami plaukai. Anksčiau laikraščiuose mačiau skelbimus, kad plaukus perka pavieniai asmenys. Tačiau jie juos perpardavinėdavo: veždavo į didmiesčius“, – tvirtina pašnekovė.

Vaida REPOVIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų