• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Žalgirio“ vardu pasivadinusiai Vilniaus miesto futbolo draugijai (VMFD) teks atskleisti duomenis apie pajamas, gautas naudojantis legendinės komandos pavadinimu. Tokį sprendimą, ketvirtadienį, sausio 12 d.,  priėmė Vilniaus apygardos teismas, nagrinėjantis bylą dėl neteisėto naudojimosi Vilniaus „Žalgirio“ vardu bei prekių ženklu, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ieškovo, futbolo klubo „Žalgiris“ interesams atstovaujančio advokato Eriko Saukalo, šių duomenų reikia siekiant tiksliai įvertinti žalą, kurią patyrė klubas dėl savavališko naudojimosi jo vardu.

REKLAMA

Futbolo klubo „Žalgiris“ administratorius 2011 m. gegužę kreipėsi į teismą, reikalaudamas, kad būtų nutrauktas neteisėtas naudojimasis legendinės Vilniaus komandos vardu bei prašydamas priteisti 100 tūkstančių litų žalos atlyginimą.

„Atstovaujame Vilniaus futbolo klubo „Žalgiris“ kreditorių – pirmiausia futbolininkų, klubo darbuotojų – interesus. Legendinio klubo vardas yra jo didžiausias turtas. Esame įsitikinę, kad VMFD „Žalgiris“ neteisėtai ne pirmus metus naudojasi „Žalgirio“ vardu, kuris priklauso Vilniaus futbolo klubui. VMFD „Žalgiris“ savininkai  pelnosi savavališkai pasiėmę legendinės komandos vardą, prekių ženklą, tuo tarpu klubas, kuriam jis teisėtai priklauso, yra priverstas ieškoti būdų, kaip atsiskaityti su kreditoriais“, – sako E.Saukalas.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ vardas niekur nedingo, jis kaip priklausė, taip ir priklauso Vilniaus futbolo klubui „Žalgiris“. FK „Žalgiris“ laikinai nesinaudoja šiuo prekių ženklu, tačiau tai nereiškia, kad kažkas gali ateiti ir pasisavinti daiktą tik todėl, kad jo savininkas yra išvykęs ar juo nesinaudoja. Įsivaizduokite, kad po žiemos atvykęs į savo sodybą ar sodą, randate gudragalvių kompaniją, kuri ne tik, kad įsikūrė jūsų name ir maloniai leidžia laiką, bet ir turtėja iš to, atidariusi kaimo turizmo sodybą ar bendrabutį. Panaši situacija susiklostė ir su „Žalgiriu“, kurio vardas buvo tiesiog nusavintas“, – pastebi advokatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak E. Saukalo, žala, kuri daroma futbolo klubui „Žalgiris“, pasisavinus jo vardą, kasdien tik didėja, todėl yra svarstoma galimybė patikslinti reikalaujamos atlyginti žalos sumą, išsireikalavus VMFD „Žalgiris“ finansinės veiklos duomenis.

Teisininkas pastebi, kad Vilniaus futbolo aistruoliai ir rėmėjai turėtų įvertinti riziką įsigydami abonementus į VMFD „Žalgiris“ rungtynes ar pasirašydami su šiuo klubu rėmimo sutartis. „Jeigu ieškinys bus patenkintas, VMFD „Žalgiris“ – bent jau ginčijamu vardu – negalės vykdyti savo prisiimtų įsipareigojimų, šiuo vardu žaisti rungtynėse, tad žmonės gali nukentėti finansiškai“, – perspėja advokatas E. Saukalas.

Kitas teismo posėdis byloje paskirtas vasario 24 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų