• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus Kalėdinio bėgimo organizatoriai kviečia žiemos šventes sutikti netradiciškai – bėgimo trasoje. Gruodžio 26 dieną, pirmadienį, šimtai bėgimo entuziastų jau 36-ąjį kartą drebins sostinės gatves. Mėgėjai ir profesionalai kviečiami įveiki 12, 6 arba 1,5 kilometrų distancijas. Dar viena naujovė šiais metais – 100 metrų „Nykštukų bėgimas“, skirtas vaikams iki 12 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Bėgimo dalyviams būtina užsiregistruoti. Tai padaryti galima interneto svetainėje www.kaledinisbegimas.lt arba gruodžio 10-11 dienomis (savaitgalį) prekybos centro VCUP penktame aukšte. Šeštadienį dalyviai bus registruojami nuo 15 iki 19 valandos, o sekmadienį – nuo 11 iki 15 valandos.

REKLAMA

Jau yra tapę tradicija Kalėdiniame bėgime dalyvauti pasipuošus Kalėdų senelio ar Snieguolės apdarais, todėl tie bėgikai, kurie registruotis ateis pasibuošę kalėdiniais aksesuarais, simbolinis mokestis jiems bus sumažintas per pusę.

Kurie nespės užsiregistruoti šį savaitgalį, tai galės padaryti ir kitą, gruodžio 17-18 dienomis arba dalyvauti akcijoje „Pagauk Kalėdų senelį“. Gruodžio 15 dieną (ketvirtadienį) ir 21 dieną (trečiadienį) prekybos centre VCUP sukinėsis sportuojantis Kalėdų senelis, kurį pagavusieji galės bėgime užsiregistruoti nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA

Kalėdinis bėgimas – ne tik varžybos, bet ir šventė, todėl visi dalyviai, sėkmingai kirtę finišo liniją, bus apdovanoti specialiais atminimo medaliais. Nugalėtojų laukia dovanų čekiai ir taurės. Speciali taurė, skirta šio bėgimo iniciatoriaus Jono Grigo atminimui, bus įteikta gausiausiai bėgime dalyvavusiam kolektyvui ar klubui. Dar viena taurė įsteigta sportiškiausiai mokyklai.

Vertingas dovanas gaus ne tik greičiausi dalyviai. Bus apdovanoti ir tie bėgikai, kurių kostiumai bus pripažinti stilingiausiais ar originaliausiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norime, kad šis bėgimas būtų ne tik varžybos profesionaliems bėgikams, kuriems tai yra paskutinė galimybė pasivaržyti šiais metais, bet ir šventė mėgėjams bei visiems miesto gyventojams. Bėgikai kviečiami dalyvauti bėgime miesto gatvėmis originaliai pasipuošę, su šeimomis, draugais ar kolegomis. Tai puiki proga pabūti kartu ir smagiai praleisti antrąją Kalėdų dieną“, – sakė bėgimo organizatorius Evaldas Martinka.

Bėgime jau užsiregistravo dalyvauti būsima olimpietė, maratono bėgikė Diana Lobačevskė. Šį kartą ji ne lenktyniaus, o padės savo septynerių metų dukrelei Daisy pirmą kartą įveikti pusantro kilometro. Prie starto linijos antrąją Kalėdų dieną stos ir grupės „4 Fun" vokalistė Julija Ritčik su vyru, taip pat grupės nariu, Laimonu Staniulioniu. Moteris, kuri rugsėjį trečiąjį kartą tapo mama, bandys įveikti 6 kilometrus, o jos vyras – 12 kilometrų.

Kalėdinis bėgimas vyks gruodžio 26 dieną, pirmadienį, 12 val. Starto vieta – Rinktinės gatvėje. Atsiimti dalyvių numerius bus galima gruodžio 23 dieną, penktadienį, 15-19 valandomis prekybos centre VCUP arba varžybų dieną Rinktinės gatvėje.

Kalėdinis bėgimas (nuotr. Organizatorių)Kalėdinis bėgimas (nuotr. Organizatorių)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų