• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos mokslininkai teigia atradę būdą iš paprastų ryžių gaminti didelius kiekius žmogaus serumo albumino (HSA) – kraujo baltymų, kurie yra plačiai naudojami vaistų ir vakcinų gamyboje, skelbia naujienų portalas „FoxNews.com“.

REKLAMA
REKLAMA

„Panašu, kad tai yra įdomus technologinis žingsnis į priekį, – teigė JAV Nacionalinio Raudonojo kryžiaus medicinos vadovas Richardas J. Benjaminas. – Šio atradimo pagalba bus galima pagaminti didelius kiekius HSA per sąlyginai trumpą laiką.“

REKLAMA

Kinų mokslininkas Yangas He kartu su savo kolegomis atrado būdą, kaip pagaminti baltymus iš ryžių sėklų ir iš jų išgryninti HSA. Iš vieno kilogramo ryžių galima gauti 2,75 gramus HSA. Gauti baltymai buvo išbandyti su žiurkėmis ir buvo atrasta, kad iš ryžių gautas HSA chemiškai beveik niekuo nesiskiria nuo įprastinio HSA.

„Dabar naudojamo HSA trūkumas yra tas, kad jis yra gaunamas iš kraujo, o tai reiškia, kad juo gali persiduoti infekcijos“, – teigė R. Benjaminas.

REKLAMA
REKLAMA

HSA yra naudojamas ligoninėse atgaivinimui, kai pacientams trūksta skysčių, kai jie prarado didelį kiekį kraujo ar patyrė smarkius nudegimus. Kinų mokslininkų ataskaitoje teigiama, kad naujasis būdas yra itin naudingas ir nebrangus bei gali patenkinti vis didėjančią pasaulinę kraujo baltymų paklausą.

Vis dėlto R. Benjaminas nesutinka, kad HSA yra toks paklausus, tačiau patvirtino, kad labai trūksta visų kraujo rūšių donorų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų