• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos vyriausybė penktadienį paskelbė apklausos rezultatus, kurie rodo, kad ketvirtadalis moterų yra patyrusios smurtą šeimoje.

REKLAMA
REKLAMA

Smurtu šeimoje laikomas fizinis užpuolimas, asmeninių teisių varžymas, nelegalus pajamų valdymas, prievartavimas ir žodinis žeminimas. Beveik prieš metus atliktos apklausos rezultatus skelbia valstybinė "Xinhua" naujienų agentūra. Apklausą atliko Visos Kinijos moterų federacija ir Nacionalinis statistikos departamentas.

REKLAMA

Iš daugiau nei 105 tūkst. praeitą gruodį apklaustų moterų 5,5 proc. sakė, kad buvo fiziškai užpultos. Kaimo vietovėse užpultų moterų buvo 7,9 proc., o miestuose - 3,1 proc.

Kinijos naujienų agentūra neatskleidė, kodėl apklausos rezultatai taip ilgai nebuvo paviešinti, bet pažymėjo, kad smurto šeimoje klausimas pradėtas intensyviai svarstyti praeitą mėnesį, kai Kinijos įžymybės žmona internete paviešino tariamai smurtą rodančias nuotraukas.

Kinijoje nėra atskiro įstatymo dėl smurto šeimoje ir tik keliuose įstatymuose, pvz., vedybų įstatyme, užsimenama apie šią problemą. Visos Kinijos moterų federacija ragina vyriausybę iki gruodžio mėnesio priimti įstatymą dėl smurto šeimoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų