• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį prie Baltarusijos ambasados surengtas piketas, kuriuo siekta atkreipti dėmesį į Andrejaus Sanikovo, buvusio kandidato į Baltarusijos prezidentus, kankinimą Mogiliovo tardymo izoliatoriuje. Apie A. Sanikovo kankinimą patvirtino nuteistojo advokatas, teigė mitingo organizatoriai.

REKLAMA
REKLAMA

Piketą, kuriame dalyvavo 10 žmonių, organizavo Piliečių gynybos paramos fondas. Anot fondo direktoriaus Stasio Kaušinio, jokio atsako iš Baltarusijos ambasados nebuvo sulaukta.

REKLAMA

Paprašytas pakomentuoti kitas planuojamas akcijas dėl kalinamojo būklės pagerinimo, S. Kaušinis sakė, kad rengiamas kreipimasis į Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizaciją (ESBO).

„Taip pat bus bendraujama su Mogiliovo tardymo izoliatoriaus ir Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos Bausmių vykdymo departamento direktoriais, kurie privalėtų užtikrinti humaniškas nuteistojo kalinimo sąlygas“, – Eltai sakė S. Kaušinis.

REKLAMA
REKLAMA

A. Sanikovas prezidento rinkimuose dalyvavo kaip opozicijos kandidatas. Oficialiais duomenimis, rinkimus, gavęs beveik 80 proc. balsų, laimėjo jau 17 metų šalį valdantis A. Lukašenka. A. Sanikovas surinko 2,4 proc. balsų.

Sulaikyta buvo ir A. Sanikovo žmona Irina Chalip, dirbanti Rusijos opoziciniame laikraštyje „Novaja Gazeta“, bei kiti opozicijos kandidatai. Iš viso Baltarusijos saugumo pajėgos tada sulaikė nemažai demonstrantų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų