• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) ir Tautos prisikėlimo partijos (TPP) pirmininkai pasirašė politinę deklaraciją dėl partijų susijungimo. Joje aptariami bendros politinės veiklos prioritetai ir dalyvavimas 2012 metų Seimo rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes esame pagimdę daug iškilių politikų, kurie dabar yra su mumis. Turime Liberalo ir centro sąjungoje 4800 žmonių, į mūsų gretas įsiliejo 400 socialiberalų, po šios dienos deklaracijos pasirašymo partija turės apie 7000 žmonių. Partija galės atspindėti žmonių lūkesčius. Bus didelė. Lietuvai reikia trečios stambios partijos. Yra viena rimta politinė jėga, kurią mes šiandien pradėjome kurti ir atnaujinti“, – sakė LiCS pirmininkas Algis Čaplikas.

REKLAMA

„Gruodžio mėnesį bus oficialus partijų jungimasis. Mes tikimės įsilieti ne kaip upelis į LiCS gretas“, – ateities planais dalijosi TPP partijos įkūrėjas ir vadovas Arūnas Valinskas.

Buvęs pramogų pasaulio atstovas tikino, kad partijos jungiasi ne siekdamos kuo geresnių pozicijų artėjančiuose Seimo rinkimuose: „Niekada nedirbau dėl vienos ar kitos kėdės, ar posto. Taryboje, vienbalsiai, klausimas dėl iškabos nėra esminis. Klausimas, ką mes veiksim, kas tai darys ir kokias vertybes išpažindami eisime į kitus rinkimus.“

REKLAMA
REKLAMA

„Esate žadėjęs, kad su jumis bus linksma. Ką dabar žadėsite?“, - deklaracijos pasirašymo proga surengtos konferencijos metu buvo paklaustas A. Valinskas.

„Žadėjome, kad bus linksma, taip ir buvo. Nusprendėme – mes liberalios pakraipos partija, kad nereikėtų perrašinėti programas, kurias rinkėjai ir taip žino. Mokame pasakyti ir nebijome pasakyti to, ką kiti nutyli, tai mūsų didžiausias privalumas. Bet pagrindinė idėja – subrandinta – trečia galimybė – atsiras normalus politinis trikampis tarp kairės, dešinės ir centro. Taburetė geriausiai stovi ant trijų kojų, kaip žinote“, - akcentavo TPP pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų rimtumas, mūsų stabilumas praranda gebėjimą matyti kitokį pasaulį, kokį mums parodė A. Valinskas. Gerai mums patiems, politikams, gebėti pažvelgti į save iš šalies. Mūsų partijos turės ne tik savus, bet ir kitus žmones – grįžtančius ar ateinančius į politiką“,  - A. Valinsko atsakymą papildė A. Čaplikas.

Paklaustas, ar nebijo, kad nusmukusios TPP reitingai smukdys ir LiCS reitingus, A. Čaplikas atsakė be abejonių: „Nemanau, nes susijungimas yra pozityvus reiškinys. Be skandalų, be intrigų mes pasakėme ir padarėme. Pasirašėme deklaraciją“.

REKLAMA

Taip pat A. Valinskas pridūrė, kad geriau, kai 10 procentų žmonių juo pagrįstai pasitiki, negu kai 90 procentų nepagrįstai dievina.

Politologas Antanas Kulakauskas portalui „Balsas.lt“ sakė, kad jo nestebina A. Valinsko ir ir A. Čapliko jungtuvės. „Manau ta dalis TPP, kuri nenori grįžti iš Seimo į ankstesnes vietas, ieško būdų išlikti aukštojoje politikoje. Kalbant apie naudą, kurią gaus LiCS, sunku pasakyti kaip bus. A. Valinskas yra žinomas ir nors jo daug kas nemėgsta, bet už jį balsuos ta mažuma, kuri mėgsta. LiCS, kaip ir Liberalų Sąjūdis, neturi didelio elektorato, tad gal kažkokios naudos ir gaus“, – sakė jis.

Taip pat skaitykite:

Rinkimai artėja: jungiasi A. Valinsko ir A. Čapliko partijos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų