• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„GE Energy“ ir „URS Scott Wilson“ atstovai Lietuvoje ieškos galimų verslo partnerių ir verslo plėtros galimybių. Pasaulinių verslo milžinių vizitas vyks rugsėjo 25-27 d., pirmosios sertifikuotos Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prekybinės misijos Lietuvoje metu. Joje „GE Energy“ ir „URS Scott Wilson“ atstovams bus pristatytos Lietuvos verslo sąlygos ir galimybės.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokio dydžio ir žinomumo kompanijų dalyvavimas misijoje rodo, kad mes JAV verslui esame įdomūs, bet iki šiol neatrasti. Vien „GE Energy“, „URS Scott Wilson“ ir kitų misijos dalyvių vardai paskatins kitas JAV kompanijas domėtis Lietuva ir ieškoti verslo partnerių ar prekybos galimybių. Be abejo, jie pritrauks ir Lietuvos įmones iš šių sričių dalyvauti prekybos misijoje ir tiesiogiai užmegzti komercinius santykius“, – sakė Amerikos prekybos rūmų Lietuvoje pirmininkas Tadas Vizgirda.

REKLAMA

„Augantis misijos dalyvių skaičius mane labai džiugina, nes kartu didėja tikimybė užmegzti sėkmingus ir abipusiai naudingus prekybos ir investicinius projektus. Esu tikra, kad verslo santykiai pradėti vystyti prekybos misijoje sustiprins abiejų šalių ekonomikas“, – kalbėjo JAV ambasadorė Vilniuje J.E. Anne E. Derse.

JAV energetikos įmonė „GE energy“ teikia platų produktų ir paslaugų spektrą: nuo dujų ir garo turbinų gamybos iki finansinių planų perėjimui prie atsinaujinančios energetikos rengimo. Kompanija taip pat gamina vėjo jėgainių turbinas, saulės elementus ir atominių elektrinių reaktorius. „GE Energy“ pajamos 2010 m. siekė 38 mlrd. JAV dolerių – 25 proc. visų motininės įmonės „General Electric“ pajamų. 2011 m. „Fortune 500“ sąraše „General Electric“ užėmė 6 vietą, o pernai turėjo daugiau nei 28,7 mlrd. litų pelno ir beveik 377 mlrd. litų pajamų.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanija „URS Scott Wilson“ gali pasiūlyti įvairias inžinerines ir statybos paslaugas pradedant konsultacijomis ir baigiant techninių sprendimų pateikimu. Ši kompanija dirba geležinkelio, pastatų ir infrastruktūros, kelių bei aplinkos ir natūralių išteklių srityse. Kompanijos „URS Scott Wilson“ motininė įmonė „URS“ žurnalo „Fortune 500“ sąraše užima 267 vietą. Pernai koncernas turėjo daugiau nei 23 mlrd. litų pajamų ir 788 mln. litų pelno.

Be šių pasaulinių gigantų, dalyvavimą sertifikuotoje JAV prekybos misijoje Lietuvoje yra patvirtinę dar 10 kompanijų. Tai „Granherne“ teikianti konsultacijas angliavandenilio ir energetikos gamybos įmonėms, saulės elementų gamintoja „Tecta Solar“, elektros valdymo ir saugojimo sprendimų gamintoja „Indy Power Systems“, didelio galingumo atsinaujinančios energijos įrenginių gamintoja „Invenergy“, aplinkai saugių bio-plastikų technologijų kūrėja „Multiplast Systems“ bei greitaeigių traukinių infrastruktūros vystymo srityje veikianti „US High Speed Rail“. Misijoje taip pat dalyvaus viena didžiausių JAV energijos sektoriaus korporacijų – „Exelon“, „Sutherland Global Services“, „Dow Corning“ ir „Profile Products“.

Pirmąją sertifikuotą JAV prekybos misiją organizuojantys Amerikos prekybos rūmai Lietuvoje siekia, kad misijos pabaigoje būtų sudaryti konkretūs prekybos sandoriai tarp misijoje dalyvavusių JAV ir Lietuvos kompanijų. Be to, Lietuvos ir JAV vyriausybės yra skatinamos bendradarbiauti ir šalinti kliūtis, kylančias abiejų šalių įmonėms, norinčioms patekti į šias rinkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų