• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne paslaptis, kad Panevėžio, kaip ir kitų miestų, kuriuose vyko Europos krepšinio čempionato rungtynės, politikai ir valdininkai varžybas galėjo stebėti nesumokėję nė lito.

REKLAMA
REKLAMA

Europos vyrų krepšinio čempionatas eina į pabaigą. Kadangi Lietuvos rinktinės finalinėse kovose dėl medalių neišvysime, galbūt Kauno politikai ir valdininkai nesiverš nemokamai į čempionato finalo rungtynes. Tačiau prisiminus Senojo žemyno krepšinio čempionato pradžią, niekas tikriausiai nesistebi, kad paprasti krepšinio sirgaliai, norėdami palaikyti Lietuvos rinktinę, į sporto arenas stumdėsi kilometrinėse eilėse ir buvo pasiruošę už bilietus pakloti bet kokią sumą – ypač į tas rungtynes, kuriose varžėsi lietuviai.

REKLAMA

Sirgaliai su privilegijomis

Kitaip į jas pateko valdžios atstovai – jie rungtynėmis galėjo mėgautis nemokamai. Taip buvo ne tik Panevėžyje, bet ir Alytuje, Šiauliuose, Vilniuje ir dabar Kaune.

Atidavė vaikams

Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro direktorius Bronislavas Pliavga tikina nepasinaudojęs galimybe nemokamai patekti į varžybas Panevėžio arenoje rugpjūčio 31–rugsėjo 5 dienomis.

„Jeigu ir gaudavome iš čempionato organizatorių kvietimus į rungtynes, tai juos stengėmės išdalyti vaikams, besitreniruojantiems krepšinį, ir jų treneriams, – sako. – Tiesa, nemeluosiu, pats patekau į areną, kai žaidė Lietuvos rinktinė, bet tai buvo ne kvietimas, o paprasčiausias leidimas įeiti į areną su teise stovint žiūrėti rungtynes.“

REKLAMA
REKLAMA

B. Pliavga taip pat prisipažino užvakar vykęs į Kauną stebėti Lietuvos rinktinės dvikovos su makedonais, tačiau bilietus į tas varžybas nusipirkęs.

Kita vertus, kaip dienraščiui aiškino Kūno kultūros ir sporto centro vadovas, miesto politikai turėjo teisę iš jiems paskirtos ložės stebėti kovas nemokamai. Esą čempionato organizatoriai pagal sutartį suteikė tokią teisę Panevėžio valdžiai ir jos svečiams – stebėti Lietuvos ir kitų šalių rinktinių varžybas miesto arenoje.

Nesiveržė, bet ir neatsisakė

Miesto Tarybos Sveikatos, sporto, socialinės paramos ir nevyriausybinių organizacijų komiteto pirmininkas socdemas Rimgaudas Pranas Misiūnas atvirai prisipažino, kad iš principo stengėsi nepasinaudoti galimybe nemokamai stebėti Lietuvos rinktinės kovas Panevėžyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tokia mano nuostata, – postringavo politikas. – Nes prieštaravau, kai Europos krepšinio čempionatui iš miesto biudžeto buvo skirta 2,5 milijono litų. Todėl sau pasakiau, kad į krepšinio rungtynes neisiu. Tačiau... Žiūrėjau vieną susitikimą iš ložės su kvietimu, kai žaidė Turkija ir Portugalija, ir dar dvi Lietuvos rinktinės kovas su Ispanija ir Portugalija. Taip jau atsitiko, kad pakvietė, ir negalėjau atsisakyti.“

R. P. Misiūnas prisipažino: kai Lietuvos rinktinė žaidė su Ispanija ir Portugalija, kvietimą nemokamai žiūrėti varžybas pasiūlęs miesto mero pavaduotojas Petras Narkevičius.

REKLAMA

„Jis man pasiūlė likus iki rungtynių pradžios porai valandų, – atvirai dėstė politikas. – Negalėjau atsisakyti, bet dabar nesigailiu, kad ėjau. Juk ložėje rungtynes stebėjau kartu su Arvydu Saboniu, Oksana Pikul ir Laima Andrikiene.“

Rodė kaip pavyzdį

Vicemeras darbietis P. Narkevičius, išgirdęs, kuo domimės, pasakojo: „Stovėjau pats eilėje ir pirkau bilietus į rungtynes, kuriose varžėsi Lietuvos rinktinė. Manimi net stebėjosi! O Seimo narys konservatorius Julius Dautartas dar ir kitiems rodė kaip stebuklą, kad stoviu eilėje ir perku bilietus.“

REKLAMA

Kai kuriais bilietais vicemeras sako pats pasinaudojęs, kitus atidavęs šeimos nariams.

„Miesto Savivaldybei čempionato organizatoriai sudarė sąlygas nusipirkti 100 bilietų į rungtynes už 179–249 litus, – neslėpė P. Narkevičius. – Vėliau paaiškėjo, kad tie bilietai į labai prastas vietas...“

Tuomet organizatoriai, anot politiko, Savivaldybei įteikė kvietimus stebėti rungtynes ložėse. „Jų tikrai reikėjo, nes Panevėžyje vyko ne tik krepšinio čempionatas, bet ir miesto gimtadienio renginiai. Pas mus svečiavosi daug svečių iš užsienio, iš Panevėžiui draugiškų miestų“, – nuoširdžiai pasakojo mero pavaduotojas ir pridūrė, kad nemokamų bilietų į krepšinio rungtynes užteko ir Tarybos nariams, ir Savivaldybės valdininkams.

Raimonda MIKUČIONYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų