• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įkaitės išlaisvinti nesuspėjo

Rusijos miesto Saratovo policija dar karštais pėdsakais surado pagrobtą vienuolikmetę, vis dėlto mergaitė jau buvo nužudyta.

REKLAMA
REKLAMA

Tetą atpažino bendraklasiai

Restorano „Imperija“ savininko Ildaro Jagudino dukra buvo pagrobta siekiant gauti keleto milijonų rublių išpirką. Apie tai verslininkas buvo informuotas žinute iš dukters telefono. Jis tuoj pat kreipėsi į policiją. Ir nors policininkai labai greitai pradėjo paiešką ir rado pėdsakus, tačiau nespėjo. Mergaitė buvo rasta subadyta peiliu, o jos kūną bandyta sudeginti.

REKLAMA

Policija išsiaiškino, kad mergaitę pagrobė nuteisto bandito V. Mizinovo 23 metų žmona Kadrija. Ji buvo įsiskolinusi advokatui ir tikėjosi tuos pinigus gauti iš turtingo verslininko. Išsiaiškinti pagrobėjos asmenybę pavyko peržiūrėjus videoįrašus prie mokyklos. Juose matyti, kaip šeštaklasė Ilnara su kažkokia jauna moterimi prie mokyklos sėdasi į taksi. Mergaitės bendraklasiai pažino, kad ta moteris – vienos moksleivės teta.

REKLAMA
REKLAMA

Po valandos policininkai surado ir taksistą, o dar po dviejų valandų apsupo Mizinovų namą. Kieme ir rado apdegusį mergaitės lavoną... Ekspertai jame suskaičiavo 45 žaizdas, padarytas duriant peiliu.

Nuteistas už apiplėšimą

K. Mizinovos vyras buvo organizuotos nusikaltėlių gaujos narys. Ta gauja baimėje laikė viso Saratovo verslininkus. Prieš pusmetį gaujai buvo suduotas smūgis ir dalis jos narių, tarp kurių ir V. Mizinovas, buvo areštuoti. V. Mizinovui buvo pateikti kaltinimai užpuolus ir apiplėšus parduotuvę. Žmona jam pasamdė kelis advokatus, kuriems išleido visus turėtus pinigus ir dar įlindo į skolas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad ir kokie sumanūs buvo advokatai, teismui įrodymų užteko – nuteistas V. Mizinovas atsidūrė kolonijoje. O štai skolos liko ir jas turėjo atiduoti jauna bandito žmona.

Iki tol K. Mizinova nebuvo dirbusi nė dienos, su vyru banditu gyveno lyg meškos ausy. Kol vyko tardymas, ji dar ir pagimdė. Tad V. Mizinovui atsidūrus kolonijoje, žmoną užgriuvo, kaip jai atrodė, didžiuliai sunkumai. Galiausiai ji nieko kito nesumanė, kaip tik pagrobti turtingų tėvų dukterį ir paprašyti išpirkos.

Paprašė išpirkos

Tokią mergaitę K. Mizinova pamatė, kai apsilankė totorių gimnazijoje, kur mokėsi jos sesers duktė. Ilnarą Jagudiną tėvas restorano ir naktinio klubo savininkas atveždavo prabangiu automobiliu, ji labai gražiai rengėsi.

REKLAMA

Pati Ilnara irgi buvo mačiusi mokykloje K. Mizinovą, todėl nė kiek nenustebo, kai ši ja pakvietė į taksi automobilį ir pasisiūlė parvežti namo. Tuo metu kaip tik smarkiai lijo, o mergaitės tėvas truputį vėlavo.

Važiuojant K. Mizinova paprašė sustoti prie parduotuvės, nupirko picą, saldumynų ir pakvietė šeštaklasę į svečius. Ši nieko neįtardama sutiko. O pagrobėja taip troško pinigų, kad dar taksi automobilyje paėmė iš mergaitės jos mobilųjį telefoną ir parašė tėvui, kad jo dukra pagrobta, ir pareikalavo už ją kelių milijonų išpirkos.

REKLAMA

Atvažiavusios į Mizinovų namus, šeimininkė ir jos jauna viešnia suvalgė picą, pasikalbėjo ir maždaug už poros valandų mergaitė paprašė atiduoti telefoną, kad galėtų išsikviesti tėvą. Štai tik tada nevykėlė pagrobėja suprato, kad be bendrininkų ji pinigų iš verslininko nepaims.

Panikos priepuolis

Supanikavusi K. Mizinova nerado kitos išeities, kaip tik mergaitę nužudyti, ir griebė virtuvinį peilį...

Subadžiusi mergaitę, jos lavoną suvyniojo į kilimą, ištraukė į kiemą ir įkišusi į šuns būdą pabandė sudeginti. Bet krauju permirkęs kilimas tik smilko, o kiek apdegęs užgeso ir kūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuomet K. Mizinova savo mažą sūnelį nunešė pas netoliese gyvenančią močiutę, o pati pabėgo, nežinodama kur.

Netrukus žudikė buvo sulaikyta. Iš pradžių ji neigė nužudžiusi ir pateikė net šešias skirtingas versijas, dėl ko išsivežė mergaitę. Bet po kurio laiko K. Mizinova prisipažino įvykdžiusi kraupų nusikaltimą. Jos aukai po savaitės būtų sukakę tik 12 metų.

Tardytojams K. Mizinova papasakojo, kad nusikaltimą ji pradėjo planuoti prieš keturis mėnesius. Bet ir per tokį laiką ji net nesugalvojo, kaip paims iš verslininko pinigus. Vienu metu ji bandė prisikalbinti, kad jai padėtų du narkomanai, tačiau šiedu tik pasišaipė iš tokios pagrobėjos.

REKLAMA

Policijai taip ir liko neaišku, kodėl K. Mizinova vos ne pusę šimto kartų dūrė peiliu mergaitei. Ekspertai aiškina, kad tai charakteringa moterims žudikėms. Jos, lyg bijodamos, kad auka gali atsigauti, bado ir bado.

Dabar tardytojams tik liko išsiaiškinti, ar negalėjo prie nusikaltimo prisidėti ir K. Mizinovos vyras. Galbūt jis paakino, galbūt pamokė, kaip gauti pinigų. Įtariamosios giminės sako netikintys, jog ji galėjo tai žiauriai nusikalsti.

K. Mizinovai gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų