• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po pergalės Europos čempionato turnyro dėl 5-8 vietų pusfinalio rungtynėse su Slovėnijos komanda Lietuvos rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra džiaugėsi savo auklėtiniais, rungtynių pabaigoje parodžiusiems charakterį.

REKLAMA
REKLAMA

Po Europos krepšinio čempionate patirtos sukrečiančios nesėkmės ketvirtfinalyje, ketvirtadienį lietuviai atsitiesė ir iškovojo galimybę varžytis atrankos į 2012 metų Londono olimpiadą turnyre.

REKLAMA

Lietuvos rinktinė varžybų dėl 5-8 vietų pusfinalyje po dramatiškos kovos rezultatu 80:77 (19:20, 25:13, 19:24, 17:20) nugalėjo Slovėnijos krepšininkus ir šeštadienį žais paskutines rungtynes šiame turnyre dėl 5-6 vietų.

„Kaip visi supranta sunkiausia buvo po vakarykščių rungtynių susikaupti, pamiršti savęs graužatį ir išeiti kovoti. Šios dienos rungtynės lėmė kelialapį į kvalifikacinį turnyrą, tai šansas patekti į olimpines žaidynes“, - po rungtynių kalbėjo K. Kemzūra. Anot jo, tai buvo antrasis tikslas po to, kai Lietuvos rinktinė prarado galimybę kautis dėl medalių šiame Europos čempionate.

REKLAMA
REKLAMA

„Rungtynes su slovėnais pradėjome nelabai gerai, buvo klaidų gynyboje, varžovai pelnė taškų ir greitame puolime, ir prasiverždami prie krepšio. Sureguliavome tuos dalykus ir patys pabėgome į priekį. Tačiau slovėnai suprato šių rungtynių reikšmę ir kovėsi iš paskutiniųjų“, - komentavo strategas.

Jis pasakojo, kad agresyvi gynyba išmušė žaidėjus iš ritmo, jie nerado kelių krepšio link, vėl „nekrito“ metimai ir kilo problemų kovojant dėl atšokusių kamuolių. Ketvirtame kėlinyje kilo sunkumų stabdant Mirzą Begičių, o varžovai netruko pasivyti ir persverti rezultatą savo naudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gerai, kad nepuolėme į paniką, susikaupėme, į jų tritaškį atsakėme tuo pačiu, galiausiai paskutinėje atakoje apsigynėme ir neatidavėme kamuolio. Džiaugiuosi dėl mūsų visų, ypač dėl vyrų, kurie parodė charakterį. Patikėkite, tai nebuvo lengva. Ačiū ir tiems, kurie nenusisuko nuo mūsų ir palaikė“, - sakė jis.

Kelias į 2012 metų Londono olimpiadą

Priminsime, kad tiesioginius kelialapius į Londono olimpines žaidynes iškovos tik Europos čempionato finalo dalyvės, o 3-6 vietas užėmusios nacionalinės komandos gaus teisę varžytis kvalifikaciniame turnyre, kuris vyks kitų metų liepos 2-8 dienomis.

REKLAMA

Kvalifikaciniame turnyre varžysis iš viso 12 komandų, o į Londono olimpiadą bilietus iškovos tik trys stipriausios. Kol kas aiškios tik šešios kvalifikacinio turnyro dalyvės: Dominikos Respublika, Puerto Rikas, Venesuela, Angola, Nigerija ir Naujoji Zelandija. Dar šešios komandos paaiškės pasibaigus Europos ir Azijos čempionatams.

2012 metų vasaros olimpinės žaidynės vyks liepos 28 - rupgjūčio 12 dienomis Anglijos sostinėje Londone.

Olimpiniame krepšinio turnyre, kuriame varžysis 12 rinktinių, vietas jau užsitikrino Didžioji Britanija (šeimininkų teise), JAV (pasaulio čempionai), Tunisas (Afrikos čempionai), Argentina ir Brazilija (Amerikos čempionato finalininkės) bei Australija (Okeanijos čempionai). Dar dvi vietos paaiškės pasibaigus Europos čempionatui (finalininkės) ir viena - Azijos čempionatui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų