• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po ilgos vasaros pertraukos, 32 stipriausios Senojo žemyno komandos pradeda kovą dėl prestižiškiausio klubinio futbolo trofėjaus – Čempionų lygos taurės.

REKLAMA
REKLAMA

Titulą ginsianti „Barcelona“, devyniskart turnyre triumfavęs Madrido „Real“, Anglijos futbolo lyderis „Man Utd“, Italijos čempionas „Milan“ ir gausybė kitų ekipų žada dar vieną intriguojantį sezoną, kurio finišas numatytas kitų metų gegužės mėnesį Miunchene.

REKLAMA

CBC sporto žurnalistas Nigelis Reedas siūlo apžvelgti, ko galima tikėtis iš antradienį startuosiančio grupių etapo. Pirmiausiai Jūsų dėmesiui - E, F, G ir H grupės, kurių komandos pirmąsias rungtynes žais antradienį.

E grupė: Lėverkuzeno „Bayer“ (Vokietija), Londono „Chelsea“ (Anglija), „Genk“ (Belgija), „Valencia“ (Ispanija)

Jaunasis Andre Villas Boasas praėjusį sezoną laimėjo Europos lygą, bet ar jam pavyks pakartoti sėkmę elitiniame turnyre?

REKLAMA
REKLAMA

Nepatenkintas tuo, kad treneris išvyko į Londono „Chelsea“, „Porto“ prezidentas teigė įžvelgęs Boaso baimę „susimauti“ Čempionų lygoje su Portugalijos čempionais. Tačiau sėkmės negarantuoja ir „Chelsea“: juk net Boaso mokytojas Jose Mourinho trofėjaus į Angliją atvežti nesugebėjo.

Net ir netekusi pagrindinio saugo Juano Matos, kuris, beje, išvyko į „Chelsea“, „Valencia“ atrodo rimčiausia pretendentė užimti antrą vietą.

Galbūt „Bayer“ prieš dešimt metų pasiekė finalą, bet pastaraisiais sezonais net priartėti prie tokios sėkmės nesugebėjo. Nepanašu, kad Michaelio Ballacko patirtis leis tikėtis pakartoti praeities rezultatus, o „Genk“, be sunkią traumą patyrusio pagrindinio gynėjo Torbeno Joneleito, bus autsaiderė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

F grupė: Londono „Arsenal“, Dortmundo „Borussia“ (Vokietija), „Marseille“ (Prancūzija), Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija)

Kai kurie ekspertai sako, kad „Arsenal“ geriausios dienos jau praeityje. Rezultatai Čempionų lygoje tarsi tai patvirtina: 2009 metais klubas žaidė pusfinalyje, bet po to laipsniškai smuko žemyn ir praėjusį sezoną pasiekė tik aštuntfinalį.

Cesco Fabregaso bei Samiro Nasri lygio netektis kompensuoti yra praktiškai neįmanoma, nors Mikelis Arteta bei Yossi Benayounas mėgins juos atstoti. Tam, kad rezultatai būtų geri, „Arsenal“ turi tikėtis Robino van Persie įvarčių.

REKLAMA

„Marseille“ ir Vokietijos čempionė „Borussia“ kausis dėl antrojo kelialapio į kitą etapą. Gražus atakuojantis Dortmundo ekipos futbolas praėjusį sezoną žavėjo Vokietiją, tačiau naujojo sezono pradžia bei rezultatai leidžia manyti, kad nei namie, nei tuo labiau Europoje, taip lengva nebebus.

„Olympiakos“ praėjusį sezoną pateko į aštuntfinalį, bet šioje grupėje turėtų kapanotis dugne. Jei namie graikai yra pavojingi, tai rezultatai išvykose neleis užimti aukštos vietos.

Prognozė: 1. „Arsenal“ 2. „Marseille“ 3. „Borussia“ 4. „Olympiakos“

G grupė: Nikosijos APOEL (Kipras), „Porto“ (Portugalija), Donetsko „Shakhtar“ (Ukraina), Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija)

REKLAMA

Kyla du klausimai: ar pavyks ukrainiečiams pakartoti praėjusio sezono žygį ir ar „Porto“ pergalės nesibaigs su trenerio netektimi? Laikas parodys, tačiau abi komandos yra rimtos pretendentės keliauti į aštuntfinalį.

„Shakhtar“ praėjusį sezoną įsimintai dukart nugalėjo „Roma“ ir suklupo tik prieš galingąjį „Barcelona“ klubą, todėl Luizas Adriano ir Eduardo tikėsis ne mažesnės sėkmės.

Andre Villas Boasas su „Porto“ iškovojo tris trofėjus. Visgi portugalą suviliojo „Chelsea“ pinigai, todėl šalies čempionams teks nelengva užduotis, ypač pardavus pagrindinį puolėją Falcao.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Zenit“ grįžta į Čempionų lygą vedama garsaus italo Luciano Spalletti, su ketinimais žengti bent į aštuntfinalį. Autsaidere bus APOEL vienuolikė, praėjusį sezoną nebuvis lengvai įkandamu riešutu visiems varžovams.

Prognozė: 1. „Shakhtar“ 2. „Porto“ 3. „Zenit“ 4. APOEL

H grupė: „Milan“, „Brcelona“ (Ispanija), Barysovo BATE (Baltarusija), Pilzeno „Viktoria“ (Čekija)

Turbūt įdomiausias mačas visame pirmame etape vyks šioje grupėje: kausis Italijos čempionas „Milan“ ir pajėgiausia Europos komanda „Barcelona“. Nekyla abejonių, kad būtent šie klubai ir dalinsis pirmąsias vietas.

REKLAMA

Dar prieš sezono pradžią, „Barcelona“ yra viso turnyro favoritė. Ji rimtai pretenduos pirmą kartą nuo 1990 metų apginti iškovotą trofėjų - tuomet šią užduotį įgyvendino būtent „Milan“.

Juo labiau, kad vasarą katalonai tik sustiprėjo: susigrąžino puikiai pritapusį ir įvarčius jau mušantį saugą Cescą Fabregasą, be to, pasikvietė čilietį Alexį Sanchezą. Tiesa, šis krašto futbolininkas kurį laiką nežais dėl traumos.

„Milan“ 2007 metais laimėjo taurę, bet po to triskart nepasiekė net ketvirtfinalio. Nugalėjusi Italijos čempionate, Massimiliano Allegri komanda nestokoja ambicijų susigrąžinti šlovę ir Europoje.

BATE, kvalifikaciniame turnyre eliminavusi „Ekraną“, bei „Viktoria“ šioje grupėje bus lyg žiūrovai, kuriems pasitaikė puiki proga išmėginti jėgas prieš galingus ir garsius klubus.

Prognozė: 1. „Barcelona“ 2. „Milan“ 3. BATE 4. „Viktoria“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų