• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjantys mokslo metai tėvų ir mokytojų pinigines patuštins labiau nei pernai. Nuolaidomis viliojantys prekybininkai pripažįsta, kad šįmet raštinės priemonės kainuoja vidutiniškai 7 proc. brangiau nei prieš metus. Tėvai skaičiuoja pradinių klasių moksleiviui mokyklinius reikmenis nupirksiantys vidutiniškai už 200 litų, mokytojai tvirtina išleisiantys keliskart daugiau.Nuolaidomis apdumia akis

REKLAMA
REKLAMA

Mokyklinių prekių pardavėjams – pats įkarštis. Prekybininkai juokauja per metus išgyvenantys dvejas Kalėdas: žiemą, kai nuo lentynų šluojama viskas, ką galima nupirkti, ir savaitę prieš ir po rugsėjo 1-osios, kai eilės nutįsta prie sąsiuvinių, kuprinių ir kitų mokiniui neišvengiamai būtinų reikmenų.

REKLAMA

Artėjantys mokslo metai tėvų ir mokytojų pinigines patuštins daugiau nei pernai. Nuolaidomis viliojantys prekybininkai pripažįsta, kad šįmet raštinės priemonės kainuoja brangiau.

Tėvai skaičiuoja pradinių klasių moksleivį mokyklai parengsiantys vidutiniškai už 200 litų, mokytojai tvirtina išleisiantys keliskart daugiau.

„Mokslo metų pradžia pareikalauja labai daug išlaidų. Vienas sūnus – būsimas trečiokas, kitas eis į ketvirtą klasę. Abu parengti mokyklai prireiks 500 litų. Gerai, kad kai kas likę nuo praėjusių metų, tarkim, šįmet nepirksime treningų“, – teigė panevėžiečiai Rasa ir Nerijus.

REKLAMA
REKLAMA

Sutuoktiniai juokauja esantys tipiški lietuviai – mokykliniais pirkiniais susirūpina paskutinę minutę.

Šįmet jų šeimos biudžetas dar labiau ištuštės – pabrangę sąsiuviniai, kai kurios kitos būtiniausios prekės. Prekybos centrų taikoma nuolaidų sistema, sutuoktinių nuomone, tik sudaro iliuziją, kad galima sutaupyti.

„Bent jau guodžiamės tuo, kad spėjome nusipirkti su nuolaida, atseit, sutaupėme. Nors matome, kad praėjusiais metais tos pačios prekės tiek pat kainavo be jokios akcijos. Tos nuolaidos – tik pirkėjų apgaudinėjimas. Iš pradžių kainos pakeliamos, kad paskui pritaikius akciją būtų parduodama neva pigiau, o pirkėjai ant to kabliuko ir užkimba“, – pastebi Nerijus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vien už pratybas – per 100 litų

Vienos Panevėžio pagrindinės mokyklos mokytoja būsimiems ketvirtokams rugsėjo 1-ąją ant suolų padės sukrautą kraitelį – krūvelę pratybų sąsiuvinių ir pasiekimų knygelę.

Su tėveliais esame sutarę, kad jiems būtų pigiau, pratybas nupirksiu aš. Dar pavasarį joms tėvai surinko po 125 litus. Žinoma, tai brangu, ir ne visi vienu metu tokią sumą gali skirti. Kai kurie duoda pinigus dalimis, už kai kuriuos pati uždedu. Yra buvę, kad mama prašė paskolinti pinigų pratyboms, žadėjo atiduoti rugsėjo pradžioje gavusi socialinę pašalpą, bet skolą atgavau tik mokslo metų pabaigoje“, – pasakoja mokytoja.

REKLAMA

Anot pedagogės, pasibaigus mokslo metams tėvai nebepuola stačia galva ateinantiesiems supirkti naujų daiktų. Dažnas perkratęs atžalos reikmenis suranda ir dar tinkamų pieštukų, neišnaudoto guašo.

„Aš ir vaikus mokau, kad nauji mokslo metai nereiškia, jog viskas turi būti nauja. Juk net tas pats trintukas gali tarnauti keletą metų“, – mano mokytoja.

Auklėtinius taupumo mokanti pedagogė pripažįsta pati mokykliniams reikmenims išleidžianti keliskart daugiau nei jie. Pedagogė apskaičiavo, kad darbo priemonėms per metus paaukojanti vieną savo atlyginimą.

Visą Ingos KONTRIMAVIČIŪTĖS straipsnį skaitykite rugpjūčio 22 d. „Sekundėje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų