• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV laivyno tyrimų biuras teigia sėkmingai išbandęs naujo tipo sprogstamąją medžiagą, kuri gali stipriai padidinti ginklų galią, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Iš naujos didelio tankio medžiagos pagaminti šoviniai sprogdami gali išlaisvinti penkiskart daugiau energijos nei įprasti šoviniai. Naujoji medžiaga sudaryta iš metalų ir polimerų ir yra plieno tankumo, bet aliuminio stiprumo.

REKLAMA

JAV laivyno mokslininkai teigia, kad mažiau tikėtina, jog iš naujo junginio pagaminti šoviniai sužeistų pašalinius asmenis.

Įprasti šoviniai, artilerijos sviediniai ir kiti šaudmenys gaminami plieninį apvalkalą pripildant didelio galingumo sprogstamųjų medžiagų. Kuriant naują medžiagą dalyvavęs tyrėjas Cliffordas Bedfordas paaiškino, kuo nauja medžiaga pranašesnė už įprastus ginklus:

„Plieninės kulkos paleidžiamos sprogstamuoju būdu, jos perskrodžia taikinį ir jame išsisklaido visa kinetinė energija. Reaktyviosios medžiagos kulka paleidžiama taip pat sprogstamuoju būdu, bet pasiekusi taikinį ji suyra ir išlaisvina cheminę energiją, kuri, kartu su kinetine, turi didesnį poveikį“.

Pasak tyrėjo, junginį bus galima naudoti gaminant granatas ir kulkas bei didesnius ginklus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų