• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Smalininkų kartodrome vykusiuose Lietuvos kartingo čempionato IV ir V etapuose „Juta Racing“ komanda užėmė 7-ą ir 3-ą vietas, o jos lyderis Ignas Gelžinis sugebėjo startuoti net trijose klasėse.

REKLAMA
REKLAMA

„BMW Formulės Mini“ taurės IV etapo pusfinalyje Aurimas Blažulionis finišavo ketvirtoje pozicijoje, o finale buvo penktas.

REKLAMA

Keturi „Juta Racing“ komandos nariai – Ignas Gelžinis, Narvydas Janušis, Taudvydas Rudokas ir Andrius Gelžinis – tradiciškai dalyvavo ROK klasės lenktynėse. Šeštadienį vykusio IV etapo pusfinalyje nugalėjo Ignas Gelžinis, antras finišavo Narvydas Janušis, penktas – Tautvydas Rudokas, aštuntas – Andrius Gelžinis.

Na, o finale dalyvavo tik „Juta Racing“ komandos nariai, mat likusieji 9 dalyviai atsisakė startuoti. Keistas požiūris, nes užkulisiniai žaidimai tikrai neduoda jokios naudos. Dalyviai prarado taškų, o aiškintis kas yra stipresnis visgi reikėtų trasoje. Nereikia pamiršti ir to, kad „Juta Racing“ dalyvauja ne tik Lietuvos čempionate, bet ir Lenkijos ROK taurės lenktynėse ir jos atstovai yra tikrai geros sportinės formos.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi finale keturias vietas išsidalino atitinkamai I. Gelžinis, N. Janušis, T. Rudokas ir A. Gelžinis.

Ignas Gelžinis šeštadienį dar startavo „KZ2 plius“ klasės Lietuvos ir Baltijos taurės IV etape. Pusfinalyje Ignas nusileido tik Simui Juodviršiui („RKV Racing“), o štai finale iki finišo likus vos penkiems ratams sprogo padanga.

Sekmadienio lenktynių metu ROK klasėje daugiau nesusipratimų nekilo. Pusfinalyje nugalėjo Karolis Mažeikis (LMITKC), aplenkęs N. Janušį. Trečias finišavo T. Rudokas, penktas – A. Gelžinis, septintas - I. Gelžinis (pastarojo karte sustreikavo karbiuratorius, kuris pradėjo tiekti labai riebų benzino mišinį, be to, dar jį taranavo varžovas, dėl ko buvo sulankstytos vairo trauklės).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Finalinio važiavimo metu Narvydas Janušis ir Karolis Mažeikis susikeitė vietomis, trečias finišavo, nepaisant „dingusių“ priekinių stabdžių, I. Gelžinis, šeštas – A. Gelžinis, o štai T. Rudokui teko pasitraukti sprogus padangai.

Ignas Gelžinis vėlgi išbandė jėgas „KZ2 plius“ klasės važiavimuose, abu kartus finišuodamas antrose vietose. Nugalėjo Simas Juodviršis, tačiau Ignas Gelžinis nuo jo atsiliko tik 0,191 ir 5,651 sek. „Važiavimai yra treniruočių lygio, nes technika labai sena: rėmas pagamintas 2004 m., o variklis – 2006 m.“, - sakė I. Gelžinis.

REKLAMA

Sekmadienį I. Gelžinis su DD2 kartu, kurį maloniai suteikė „RKV Racing“ komanda, dar startavo jungtinėje „Rotax MAX" klasėje, kuri apjungė “Junior", “Senior", DD2, “DD2 Masters". Ignas laimėjo kvalifikaciją, tačiau pusfinalio metu nusileido S. Juodviršiui, be to, po važiavimo buvo diskvalifikuotas. Finalo metu pirmavo S. Juodviršis, antras buvo I. Gelžinis, tačiau abu lenktynininkai buvo diskvalifikuoti, nes pasvėrus kartus, abiems pritrūko po 200 gramų svorio.

Po tokio intensyvaus lenktynių savaitgalio Ignas Gelžinis pripažino, kad buvo ganėtinai sunku:“Pabaigoje jau nieko nebesupratau kas vyksta...“

Finalinis Lietuvos kartingo čempionato etapas įvyks rugsėjo 3 d. Aukštadvaryje, o „Juta Racing“ komandos dar laukia Lenkijos kartingo ROK taurės etapai Stary Kisieline rugpjūčio 20-21 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų