• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) nusprendė, kad tarptautinės elektros jungties „NordBalt“ projektui finansuoti 2010-2016 metais 479 mln. Lt bus skirta iš lėšų, surenkamų už viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) teikimą. Dar 226 mln. Lt skyrė Europos Sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA

Visas VIAP tarifo, kuris įeina į galutinę elektros kainą vartotojams, dydis šiemet yra 6,01 ct/kWh, iš jų strateginių projektų finansavimui skiriama dalis yra 0,9 ct/kWh. Pagal patvirtintąjį modelį, „NordBalt“ projektui iš VIAP lėšų kitais metais bus skiriama 0,82 ct/kWh.

REKLAMA

Kaip skelbta anksčiau, Švedijos perdavimo sistemos operatorius „Svenska Kraftnat“ investuos į elektros tilto tarp Lietuvos ir Švedijos projektą apie 700 mln. Lt (2,3 mlrd. Švedijos kronų). Visa „NordBalt“ projekto vertė -1,471 mlrd. Lt.

„NordBalt“ sujungs Lietuvos ir Švedijos elektros energetikos sistemas ir užtikrins galimybes parsisiųsti elektros iš pigiais hidroresursais turtingų Šiaurės Europos šalių, o pastačius Visagino atominę elektrinę - prekiauti Lietuvoje pagaminta elektra.

„NordBalt“ jungties eksploatacijos pradžia - 2015 metų gruodis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų