• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kodėl kolegos taip dažnai meluoja? Jei darbe jautiesi tarsi kreivų veidrodžių karalystėje ir neapleidžia nuojauta, jog nuolat esi mulkinama bendradarbių, pamėgink juos demaskuoti ir parodyti, kokios vis dėlto trumpos jų melo kojos.

REKLAMA
REKLAMA

I tipas: Aktorius iš prigimties. Jis išties talentingas, gali suvaidinti bet kokius jausmus ir emocijas. Dažniausiai vaidina tiesiog tam, kad pasirodytų reikšmingesnis, nes kenčia nuo viduje giliai paslėpto nepilnavertiškumo komplekso. Vos atėjusi į darbą jau pastebėsi, kokią kaukę šiandien pasirinko emocionalusis kolega – visų skriaudžiamos aukos, laimės kūdikio ar nepakeičiamo visažinio ir visų galų meistro. Apkvailindamas kitus iš sportinio intereso jis pasijunta padėties šeimininku.

REKLAMA

Netapk melo auka! Aktorius be publikos – niekas. Todėl geriausiai jo ūpą numuši ignoruodama jo demonstratyvias emocijas. Tada kolegai beliks pabrukus uodegą eiti ieškotis supratingesnio žiūrovo savo spektakliui.

II tipas: Miunchauzeno sindromas? Jam nuolat “nutinka" netikėčiausios istorijos, jis nuolat atsiduria stebuklingiausių įvykių epicentre. Ir nors jo pasakojimais patikėti tiesiog neįmanoma, pavadintas fantazuotoju ir melagiu ne juokais įsižeistų. Prispirtas nuobodžios kasdienybės jis kuo skubiau bėga slėptis savo svajų ir fantazijų pasaulyje. Gali būti, kad būtent jis matė viršininką su dailia gražuole vaikštinėjantį po parką, nors visi žinote, kad šefas išvykęs į komandiruotę. Nenuostabu, jei būtent jis ką tik užmezgė kontaktus su paslaptingu itin svarbiu klientu, kuris, deja, vėliau pradingo kaip į vandenį, nespėjęs nė telefonu pašnekėti su jokiu kitu jūsų skyriaus darbuotoju. Netapk melo auka! Paprašyk fantazuotojo pakartoti, ką sakė prieš keletą minučių, patikslink faktus. Jie paprastai jau būna pamiršę, ką kalbėjo ankstėliau, ima painiotis, pasakojimo detalės nesutampa. Vieną kartą faktais priremtas prie sienos, kitą kartą savo fantazijų tau greičiausiai nebesuoks.

REKLAMA
REKLAMA

III tipas: Pagyrų puodas. Paprastai jie mėgsta pasididžiuoti gavę nepaprastas dovanas, jų sutuoktiniai – patys geriausi, vaikai – patys gabiausi, o pokalbis su viršininku už uždarų durų tebuvo viršininko ditirambai už nepriekaištingą darbą, sumanumą bei genialias idėjas. Po tokio kolegos monologo veikiausiai pasijusi visiška nevykėle ir neišmanėle.

Netapk melo auka! Pagyrūnai nemėgsta tikslinti detalių, dievina abstrakčias frazes: “viršininkas neužsičiaupdamas kartojo pagyrimus", o paklaususi, ką gyrė konkrečiai, veikiausiai išgirstum pacituotą komplimentą, jog projektą užbaigėte laiku, už ką šefas jau prieš savaitę šykščiai pagyrė visą skyrių.

IV tipas: Simuliantas. Papratai jis vengia keblių temų. Pavėlavęs į darbą ar neatlikęs laiku užduoties, užuot suskubęs ištaisyti klaidą, ima pasakoti ką tik nutikusią neįtikėtiną istoriją, pažeria saują komplimentų ar papasakoja iš koto verčiantį anekdotą. Kitaip tariant, meistriškai užkalba dantį, o kai po kiek laiko atsitokėsi, grįžti prie pradėtos temos jau bus keblu. Netapk melo auka! Padės vienintelė terapija – šaltas dušas simuliantui. Tai ryžtingas grąžinimas prie pokalbio esmės dar nespėjus jam pažerti savo gražbylysčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų