• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po popiežiaus Benedikto XVI ir Malaizijos ministro pirmininko Najibo Razako susitikimo nutarta užmegzti diplomatinius santykius tarp Vatikano ir Malaizijos, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Susitarimas pasiektas po kelerius metus trukusių derybų tarp katalikų Bažnyčios ir daugiausia musulmoniškos Malaizijos vyriausybės. Malaizijos premjero vizitas turėjo nuraminti šalies krikščionis, kurie skundžiasi diskriminacija. Artėjant rinkimams Malaizijoje auga etninė ir religinė įtampa.

REKLAMA

N. Razakas pirmadienį su popiežiumi susitiko jo vasaros rezidencijoje netoli Romos. Vatikano pranešime teigiama, kad „buvo teigiamai atsiliepta apie abipusių ryšių plėtrą ir susitarta užmegzti diplomatinius santykius tarp Malaizijos ir Šventojo Sosto“. Vatikanas pranešė, kad valstybių vadovai aptarė kultūrinio ir religinio dialogo svarbą skatinant taiką.

Šis susitikimas svarbus Malaizijos krikščionių bendruomenei, kuri sudaro apie 9 proc. šalies gyventojų. Pagal Malaizijos konstituciją, visų tikėjimų žmonėms suteikiama religijos laisvė. Vis dėlto dėl pastaraisiais metais besikartojančių religinių nesutarimų šalies religinės mažumos baiminasi, kad jų teisės varžomos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų