• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio jaunimo (iki 19 metų) vaikinų krepšinio čempionate aukso medalius iškovoję Lietuvos rinktinės nariai bus pagerbti ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliais.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo Lietuvos valstybės apdovanojimu Prezidento dekretu apdovanojami asmenys už nuopelnus garsinant Lietuvos vardą kultūros, mokslo, švietimo, verslo, gamybos, sveikatos, socialinės apsaugos, karybos, sporto, ūkio bei kitose srityse, taip pat už humanitarinę pagalbą Lietuvai.

REKLAMA

„Manyčiau, kad jaunieji krepšininkai tikrai yra nusipelnę medalių „Už nuopelnus Lietuvai“, ir jų ateities karjeroje tai bus pirmieji valstybiniai apdovanojimai, o po to ne vienas iš jų pasieks ir pačių aukščiausių apdovanojimų, – Prezidentė tuo nė kiek neabejoja, – tokių kaip Riterio kryžiai ar panašiai“, – sakė Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja švietimo, mokslo, kultūros ir nevyriausybinių organizacijų klausimais Virginija Būdienė antradienį interviu „Žinių radijui“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak šalies vadovės vyriausiosios patarėjos, jaunųjų krepšininkų iškovota pergalė yra svarbi tiek patiems lietuviams, tiek skleidžiant žinią apie Lietuvą.

„Visų pirma mums patiems, mūsų visų Lietuvos piliečių orumui, labai svarbu žinoti, kad yra sričių, kur Lietuva yra pati geriausia pasaulyje. Iš kitos pusės ir mums labai naudinga, kad žinia apie Lietuvą visam pasauliui pasklido per taikų sportą, per krepšinį, kad Lietuva, nedidelė šalis, turi tokių iškilių laimėjimų“, – sakė V. Būdienė.

Prezidentūros atstovė pasidžiaugė, kad pasaulyje Lietuva šiuo metu yra matoma iš teigiamos pusės.

„Lietuva sėkmingai pirmininkauja Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai, neseniai baigėsi mūsų pirmininkavimas Demokratijų bendrijai, Lietuvoje buvo Pasaulio moterų lyderių susitikimas, net apie 100 šalių žiniasklaida paskleidė garsą apie Lietuvą, apie šiuos renginius. Taigi pasauliui šiuo metu Lietuva matoma yra ir iš labai teigiamos pusės“, – sakė V. Būdienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų