• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Minske per protesto akciją, teigiama, sulaikyta daugiau kaip šimtas jos dalyvių. Rusijos žiniasklaidos teigimu, kai tik akcija, organizuota judėjimo „Revoliucija per socialinius tinklus“, prasidėjo, teisėsaugos pareigūnai pradėjo sulaikyti protestuojančiuosius: panaudojo prieš juos ašarines dujas, griovė ant asfalto ir tempė į mašinas. Tarp sulaikytųjų buvo ir žurnalistų su kameromis.

REKLAMA
REKLAMA

Protestuotojai 19 val. vietos laiku ketino surengti tylią akciją, per kurią nieko neskanduojama, o tik ironiškai plojama A. Lukašenkos režimui. Liudininkų teigimu, milicininkai griebė visus, kurie plojo.

REKLAMA

Pranešama, kad tarp sulaikytų žurnalistų buvo opozicijos laikraščio „Naša Niva“ fotokorespondentas ir „Euroradijo“ reporteris. Kaip teigia „Ria Novosti“, remdamasi Minsko milicija, dauguma žurnalistų po dokumentų patikrinimo buvo paleisti.

Apie tai, kad sulaikyta per šimtą protestuotojų, paskelbė žmogaus teisių organizacija „Viesna“. Milicija tikslaus sulaikytųjų skaičiaus nepateikia.

Sekmadienį Baltarusijoje buvo minima Nepriklausomybės diena, Minske ta proga surengtas paradas. Šiai dienai opozicija suplanavo savo akciją. Iš pradžių jie ketino ploti ir per iškilmes prezidento kalbos metu. Žinodama apie tai, valdžia iš anksto uždraudė žmonėms tą daryti. Anot liudininkų, tie, kurie bandė ploti, kai kalbėjo A. Lukašenka, buvo sulaikyti.

Ankstesnė opozicijos akcija buvo surengta birželio 29 d. Per ją sulaikyta 269 žmonių, 130 iš jų valdžia ketina patraukti administracinėn atsakomybėn.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų