• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių miesto valdžia savo „racionalumu" stebina dar nesibaigus sunkmečiui. Vieną pavakarę, prieš smarkų lietų, „Šiaulių naujienų“ fotokorespondentas užfiksavo Aušros alėjos atkarpa nuo centrinio miesto turgaus iki pat Šiaulių miesto savivaldybės zujančius gatvių laistytojus, nors dangus jau buvo užtemęs nuo debesų, o po akimirkos prapliupo stiprus lietus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaltina prognozuotojus ir laikraščius

Šiaulių miesto gatves laistančios bendrovės „Specializuotas transportas" direktorius Rolandas Stanys paklaustas, ar racionalu laistyti gatves prieš lietų, puolė kaltę versti sinoptikams bei laikraščiams.

REKLAMA

„Orų prognozuotojai, švelniai tariant, apgaudinėja, klaidina. Atsiverskite ir pasižiūrėkite Amerikos, Rusijos, Lietuvos ir dar vieno tinklalapio prognozes. Visos keturios skirtingos... Nežinau, kuo pasikliauti", - skundėsi R. Stanys.

Pavardijęs ne vieną mieste ir visoje šalyje leidžiamą dienraštį bendrovės vadovas juos išvadino korumpuotais. Paklaustas, ar direktoriui paskambinusi „Šiaulių naujienų„ žurnalistė taip pat korumpuota, „nustatė“, kad – ne.

REKLAMA
REKLAMA

Valdininkas rėžė anekdotą

Šiaulių miesto savivaldybės Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjas Arūnas Adomaitis gatvių laistymą prieš lietų nelaiko neracionaliu lpoelgiu – esą visada atsižvelgiama į kietųjų dalelių kiekio ore paros normas. „Jeigu iki 30 (mikrogramų) ir yra tendencija, kad kils, tuomet tikėtina, kad laistymas duos naudos", - mano A. Adomaitis. Jis kaip ir R. Stanys skundėsi, kad orų prognozuotojai neretai suklysta.

„Jeigu turite tokį gebėjimą nuspėti orus, mes juo būtinai pasinaudotume„, - ironizavo valdininkas. Po šios replikos A. Adomaitis dar žėrė ir anekdotą. „Žydas giriasi, kad jo vaikai visada atspėja, kada lis: vienas vaikas sako, kad lis, kitas – kad ne“, - anekdotu pokalbį baigė A. Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išties itin keistai atrodo A. Adomaičio bandymai įtikinėti, kad gatves laistyti prieš lietų normalu, kai prieš gerą mėnesį „Šiaulių naujienų" žurnalistui valdininkas teigė apskritai abejojantis gatvių laistymo nauda, nes kietųjų dalelių sudėties niekas netyrė, o oro tarša kietosiomis dalelėmis leistinas normas viršija ir žiemą, kai gatvės tikrai nedulka. Tik šiemet kietųjų dalelių tyrimus atlikti Savivaldybės Aplinkos skyrius, kuriam skirtos lėšos paslaugos pirkimo konkursui organizuoti.

Drausminti nepažadėjo

Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas pripažino, kad Šiaulių miesto gatvės neturėtų būti laistomos prieš lietų. „Visose srityse ieškome taupumo", - tikino miesto meras, bet konkrečiais faktais to nesistengė pagrįsti. Mero žodžiai lieka žodžiais, bet faktai byloja, kad gatvės laistomos prieš lietų.

Asta VOLKOVAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų