• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei norite apsisaugoti nuo nepageidaujamo nėštumo, nepamirškite naudoti tam skirtų apsisaugojimo priemonių. Jeigu Jūsų partneris atsisako tai daryti, apsauga visada galite pasirūpinti Jūs pati. Moteriškų prezervatyvų pasirinkimas – gausus.

REKLAMA
REKLAMA

Moteriškas prezervatyvas. Jis yra kiek didesnis už vyrišką, gali atrodyti keistai, tačiau yra labai populiarus taro moterų. Norėdamos būti padėties šeimininkėmis, damos gali rinktis į makštį įdedamą prezervatyvą ir ne tik apsisaugoti nuo nėštumo, bet ir nuo lytiškai plintančių ligų. Moteriškas prezervatyvas yra patikimas, tačiau nutinka ir taip, kad gali suplyšti – kad taip neįvyktų, naudokite specialų, spermą žudantį gelį.

REKLAMA

Gimdos kaklelio gaubtuvėlis. Tai patikima apsaugos priemonė, apsauganti nuo nepageidaujamo nėštumo. Gaubtuvėlis dedamas ant gimdos kaklelio ir sudarantis barjerą, kuris neleidžia patekti spermai. Atminkite, jog gaubtuvėlio negalima išimti iškart po lytinio akto. Tinkamai įdėtas, jis turi būti iki septynių valandų. Tik po to galite jį išimti. Kiekvienos moters kūnas – skirtingas, todėl tik gydytojas ginekologas Jums geriausiai patars kokio dydžio gaubtuvėlį turėtumėte rinktis.

REKLAMA
REKLAMA

Diafragma. Tai dar viena moterų naudojama apsaugos priemonė nuo nėštumo. Ši apsaugos priemonė, kaip ir gimdos kaklelio gaubtuvėlis turi būti dedamas ant gimdos kaklelio, moteris neturėtų jausti diskomforto. Tai viena patikimiausių apsaugos priemonių, skirtų moterims.

Kitos apsisaugojimo nuo nėštumo priemonės moterims, vadinamos kontraceptikais. Jie gali būti skirtingais pavidalais – labiausiai paplitę – kontraceptinis pleistras ir kontraceptinės tabletės, kurias išrašo gydytojas.

Kontraceptinis pleistras. Į mūsų rinką atėjęs visai neseniai, tačiau jau spėjo pelnyti gerą vardą. Moterys liaupsina pleistrą ir teigia, jog tai vienas geriausių apsisaugojimo nuo nėštumo būdų, nesukeliantis nemalonių pojūčių, puikiai tinkantis vasaros metu bei keliaujant. Taip, kontraceptinis pleistras išties patogus, tačiau kiekviena jį naudojanti moteris turėtų nepamiršti, kas kiek laiko jį būtina naudoti, kad šis neprarastų efektyvumo.

Kontraceptinės tabletės. Apie jas moterys viską žino puikiai, tačiau pradedančioms vartoti, būtina žinoti, jog jos turi ir šalutinį poveikį – Jus gali imti pykinti, galite priaugti nereikalingo svorio. Beje, tabletę galite pamiršti išgerti, o tai padaryti griežtai draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų