• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvis Tomas Pačėsas dešimtą kartą iš eilės tapo Lenkijos krepšinio čempionu. Jo treniruojama Gdynės „Asseco Prokom“ komanda lemiamose Lenkijos čempionato rungtynėse pirmadienį namuose 76:71 įveikė Zgoželeco „PGE Turow“ ekipą ir laimėjo seriją iki keturių pergalių 4-3.

REKLAMA
REKLAMA

„Iškovoti čempionų titulą nebuvo lengva. Lenkijoje esame statomi prie sienos - kiekvienas iš mūsų laukia vien tik pergalių. Todėl, būdami favoritais, sulaukiame didžiulio spaudimo. Prie to dar prisideda nuovargis, patiriamas varžybose Europoje. Tuo tarpu mūsų varžovai yra privilegijuoti - kovai su mumis į aikštelę visada išeina be papildomos naštos, nevaržomi. Jie gali laimėti, o mes privalome“, - teigė T. Pačėsas.

REKLAMA

39-erių metų lietuvis, būdamas treneriu, Lenkijos pirmenybes laimėjo ketvirtą kartą. Krepšininko karjerą lietuvis baigė po 2006-2007 metų sezono.

T. Pačėsas, būdamas žaidėju, 2002 metais Lenkijos čempionu tapo su Vroclavo „Šląsk“ komanda, 2003 metais - su Vloclaveko „Anwil“ ekipa, o po to keturis kartus iš eilės triumfavo su „Prokom“ klubu. Beje, 2001 metais T. Pačėsas su Permės „Ural-Great“ komanda iškovojo Rusijos čempionų titulą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų