• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Fukušimos branduolinės jėgainės operatorės TEPCO prezidentas Masataka Shimizu prisiėmė atsakomybę už avariją atominėje jėgainėje ir atsistatydino, praneša „Associated Press“ remdamasi Japonijos laikraščiu „Yomiuri“.

REKLAMA
REKLAMA

Naujuoju kompanijos prezidentu, laikraščio duomenimis, taps Katsutosi Tikudate – vienas iš TEPCO vadovų.

REKLAMA

Kol kas TEPCO spaudos tarnyba pranešimų apie prezidento atsistatydinimą nekomentuoja.

Pirmosiomis dienomis po avarijos jėgainėje Japonijos žiniasklaida kritikavo TEPCO prezidentą už tai, kad jis beveik visiškai nesirodydavo visuomenei, o avarijos padalinių likvidavimo operacijai iš esmės vadovavo kompanijos direktorių tarybos pirmininkas Tsunehisa Katsumata.

Tuomet TEPCO paskelbė, kad 66-erių metų M. Shimizu susirgo. Tačiau, kaip tvirtino TEPCO, kompanijos prezidentas būstinės nepaliko ir kelias dienas vadovavo padarinių likvidavimo operacijai sirgdamas. Tik kovo 30 d., kaip tuomet paskelbė kompanijos spaudos tarnyba, M. Shimizu buvo nugabentas iš TEPCO būstinės į vieną Tokijo ligoninių.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužę TEPCO skelbė, kad M. Shimizu ir dar keli kompanijos vadovai atsisakė imti atlyginimus tol, kol avarija Fukušimos elektrinėje nebus likviduota.

Kompanija TEPCO (Tokyo Electric Power Co.), viena stambiausių pasaulio energetikos kompanijų, aptarnauja apie 44,6 mln. energijos vartotojų, daugiau nei trečdalį Japonijos gyventojų. Gegužės pradžioje paaiškėjo, kad TEPCO nuostoliai fiskaliniais metais, pasibaigusiais kovą, viršijo trilijoną jenų (apie 12 mlrd. JAV dolerių). Pirmuosius tris fiskalinių metų ketvirčius – iki avarijos Fukušimos elektrinėje – TEPCO užbaigė pelningai, uždirbusi 139,8 mlrd. jenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į trilijono jenų nuostolių sumą neįtraukiamos Fukušimos elektrinės operatorės išlaidos, skirtos kompensacijoms išmokėti. Įvairiais vertinimais, TEPCO teks išmokėti nuo dviejų iki vienuolikos trilijonų jenų nukentėjusiesiems dėl avarijos elektrinėje.

Japonijos vadovybė gegužės 10 d. jau buvo priversta kreiptis į Japonijos vyriausybę su prašymu padėti jai išmokėti kompensacijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų