• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš žmonėms leidžiantis tyrinėti asteroidą kosmose, NASA astronautai ir mokslininkai pirmiausiai šią misiją ketina imituoti vandenyno dugne.

REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkai ir inžinieriai kai kurias misijos technologijas ir koncepcijas išbandys Floridoje esančioje Nacionalinės vandenynų ir atmosferos administracijos povandeninėje laboratorijoje. NASA tyrėjai analizuos tris misijos į asteroidą etapus – kaip prisitvirtinti prie paviršiaus, kaip ten judėti ir kaip geriausiai surinkti duomenis, praneša „Daily Mail“.

REKLAMA

„Net ekspertai nežino, koks bus asteroido paviršius. Gali būti asteroidų, apie kuriuos dar net nežinome, bet kuriuose lankysime. Taigi stengiamės rasti geriausią būdą tai padaryti“, – teigė projekto vadybininkas Billas Toddas.

Kitaip nei Marse ar Mėnulyje, asteroide greičiausiai nebus beveik jokios traukos, padedančios išlaikyti astronautus ar įrangą jo paviršiuje, taigi reikės inkaro.

Mokslininkai ketina įvertinti skirtingus prisitvirtinimo metodus ir kaip sujungti keletą inkarų bei sukurti taką. Akvanautai ir inžinieriai tyrinės, ar geriau inkarus sujungti į tiesią liniją ar išdėstyti juos kaip rato stipinus.

NASA komanda penkis mėnesius analizuos šias koncepcijas, o spalį jas išbandys. Šių pirminių testų metu mokslininkai dirbs ant vandenyno dugno.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų