• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tokijo elektros energijos kompanija (TEPCO) nustatė, kad radiacijos lygis pažeistame pirmajame Fukušimos branduolinės jėgainės reaktoriuje yra potencialiai pavojingas, skelbia "RIA Novosti".

REKLAMA
REKLAMA

Radiacijos lygis reaktoriaus pastate viršija normą, kurios buvo tikėtasi, ir siekia 700 milisivertų per valandą. 500 milisivertų per valandą dozė gali sukelti vėžį, 1 siverto dozė sukelia sunkią spindulinę ligą, o radiacijos dozė nuo 1,5 siverto - chronišką spindulinę ligą.

REKLAMA

Pirmadienio rytą Fukušimos branduolinės jėgainės operatorės TEPCO paskirta devynių specialistų grupė įžengė į pirmojo reaktoriaus pastatą, kuriame praleido 30 minučių ir išmatavo radiacijos lygį.

Japonijos pareigūnai anksčiau teigė, kad radiacijos lygis yra nukritęs po to, kai praėjusią savaitę buvo įtaisyti ventiliatoriai radioaktyvioms medžiagoms filtruoti. Kai radiacijos lygis nukris iki leistino, specialistai mėgins vėl paleisti reaktoriaus aušinimo sistemą, kurią sugadino kovo 11 dieną šalį sudrebinęs galingas žemės drebėjimas ir cunamis.

TEPCO tikisi, kad radiacijos lygis jėgainėje stabilizuosis per 6-9 mėnesius. Kompanija taip pat teigia, kad radiacijos lygis ore prie jėgainės per tris mėnesius smarkiai sumažės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų