• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 4 dieną, 13 ir 18 val., Kauno Girstučio kultūros centre į savo nuotykių kelionę kvies nenuilstantis, nutrūktgalviškumu žavintis Karlsonas – tikrasis „Laimingų žmonių“ komandos narys. Šįkart savo draugyste jis dalinsis ne tik su Mažyliu ir visais, užsukusiais pasižiūrėti judviejų nuotykių. Šios dienos spektakliai turės ir socialinės atsakomybės skatinimo atspalvį – už kiekvieną parduotą bilietą „Laimingų žmonių“ būrys po 2 litus skirs laimės aplenktiems vaikams, lankantiems visuomeninės organizacijos (VO) „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Rasos Dičpetrienės, VO „Gelbėkit vaikus“ generalinės sekretorės, Lietuvoje atsiranda vis daugiau geranoriškų žmonių, kurie savo idėjomis ir pasiūlymais padeda gyvuoti organizacijoms, kurios kas dieną rūpinasi likimo nelepinamais vaikais ir, svarbiausia, padeda neprarasti tikėjimo savo darbo prasmingumu ir reikalingumu. Todėl „Laimingų žmonių“ pasiūlymas prisidėti prie pagalbos teikimo, skiriant dalį už bilietus surinktos sumos, buvo labai graži dovana.

REKLAMA

„Mes dažnai sulaukiame žmonių nuostabos, kai sakome, kad ir vienas litas, kurį skiria, aukoja žmogus yra dvigubai, trigubai didesnės vertės. Tarkime, už tuos pačius 5 litus šiomis dienomis tenka padaryti daug daugiau, nei prieš dvejus metus, pavyzdžiui, pamaitinti vis daugiau socialinės rizikos ar itin vargingai gyvenančių šeimų vaikų, kurie ateina į vaikų dienos centrus. Dirbdami mes susiduriame su ypatingu mūsų kolegų, savanorių išradingumu, kurio tikrai reikia, kai už 5 litus tenka pamaitinti net tris vaikus. Tad 2 litai, skirti pardavus bilietą į spektaklį „Mažylis ir Karlsonas“, mums kone prilygsta gardžiam kąsniui Karlsono uogienės, kurią jis taip dievina ir šįkart tikrai ketina pasidalinti su vaikais“, - sako R. Dičpetrienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak spektaklio „Mažylis ir Karlsonas" kūrėjų, iniciatyva prisidėti prie VO „Gelbėkit vaikus“ dienos centrus lankančių vaikų gerbūvio gerinimo, sustiprino pradinę spektaklio vaikams atsiradimo po „Laimingų žmonių“ stogu idėją.

„Pirmąjį spektaklio gyvavimo sezoną visiems spektaklyje apsilankiusiems šeimų Mažyliams bilietus dovanojome. Tuo tarpu šio sezono pavasariniais Karlsono skraidymais nusprendėme pasidalinti su tais Mažyliais, kuriems šiuo metu ypač reikia mažų stebuklų. Juk šis spektaklis – istorija apie vaiko pasaulyje tikrai vykstančius stebuklus. Jie maži, tačiau neatsiejami nuo vaikystės, kai viskas yra įmanoma, jei vaikai tiki tuo, ką daro. Svarbiausia – padėti vaikams neprarasti šio tikėjimo“, – drąsina „Laimingi žmonės“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų