• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paveldo specialistai siūlo siekti, kad erzelį visuomenėje ir tarp specialistų sukėlęs stiklinis anstatas ant pastato Laisvės alėjoje būtų nugriautas.

REKLAMA
REKLAMA

Pastato savininkas ir savivaldybės urbanistai tokių užmojų sako nesuprantantys, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

REKLAMA

Stiklinio anstato ant 90-ojo Laisvės alėjos namo statybų peripetijas nagrinėju

si komisija baigė darbą ir paskelbė negailestingą siūlymą – siekti, kad anstatas būtų nugriautas ir atstatytas buvęs frontonas.

Taip pat kultūros paveldo departamento vadovei siūloma kreiptis į prokuratūrą, kad būtų panaikinti statybų leidimai ir detalusis planas. Komisijos nuomone, pastatas suprojektuotas atsietai nuo aplinkos ir daro neigiamą įtaką kultūros vertybei – Naujamiesčiui.

REKLAMA
REKLAMA

„Aišku, tai yra pamoka, bet šiuo atveju mes vadovaujamės ne tuo, kad pamokytume visą pasaulį, o dėl to, kad tai yra vertybė, kurios vertingi elementai turėtų būti išsaugoti. Mes turime išsaugoti ateities kartoms tai, ką gavome, bet nesunaikinti“, – kalbėjo komisijos pirmininkas Algimantas Degutis.

Komisija departamentui ir savivaldybei siūlo įvertinti valdininkų darbą, nustatyti pražangas. Esą šie dirbę abejingai ir nesilaikę teisės aktų. Savivaldybės urbanistų vadovas sako, kad viskas atlikta, suderinta taip, kaip reikia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Priemonės yra kraštutinės, jau daugiau kaip ir nieko nebegalima. Reikalaujama atstatyti, panaikinti visus sprendimus. Tai čia yra be jokių nuolaidų pats griežčiausias nuosprendis, koks tik galėtų būti. Norima nepabaigus to objekto jau jį nugriauti iš karto. Čia tam tikrais įstatymais bando prisidengti Kultūros vertybių apsaugos departamentas“, – teigė Kauno savivaldybės Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius.

„Mes to nenustatėm ir negalėjom nustatyti, bet galbūt ir yra kažkokie korupciniai elementai, kurie dalyvavo šitoj veikloje“, – sakė A. Degutis.

REKLAMA

Pastato savininko teigimu, komisija nekompetentinga ir jei ši istorija pasieks prokurorus, žada nesėdėti sudėjęs rankų. Komisijai jis siūlęs kartu ieškoti išeities ir pastatą tobulinti. Esą ir pats nėra labai patenkintas tuo, kaip atrodo būsimas viešbutis.

„Komisija savo išvadose taip ir nepasakė nė vieno punkto, kur mes padarėme pažeidimą, todėl, kad mes jo nepadarėme nė vieno. Suderinom su visais kuo tik įmanoma, tad kuo remiantis jie bandys naikinti tuos detaliuosius planus? Keistai visas šitas dalykas man atrodo šiandieną“, – teigė pastato savininkas Rimantas Meška.

Į teisėsaugininkus paveldo sargai ketina kreiptis po Velykų. Komisija pasiūlė, kad savivaldybė   departamentui pateiktų sąrašą visų suderintų ir rengiamų detaliųjų planų, kurie galėtų prieštarauti kultūros vertybės – Naujamiesčio – dosjė.

Jūratė ANILIONYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų