• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepaisydami ir toliau kritiškos padėties Fukušimos jėgainėje, daugybė gyventojų grįžta į savo namus pavojingoje zonoje aplink elektrinę. Pirmiausiai pagyvenę žmonės nerimauja dėl savo turto ir nebenori ilgiau glaustis laikinose pastogėse, pirmadienį pranešė TV stotis NHK.

REKLAMA
REKLAMA

Japonijos žinybos yra paraginusios gyventojus palikti teritoriją, esančią 20 km spinduliu nuo jėgainės. Žmonėms, esantiems 20-30 km zonoje nuo Fukušimos, rekomenduota likti namuose, kad išvengtų radiacijos. Tačiau praėjusią savaitę ir šios zonos gyventojams patarta savo noru palikti namus.

REKLAMA

Vyriausybė pirmadienį įspėjo gyventojus negrįžti į namus, esančius 20 km spinduliu nuo elektrinės, nes pavojus sveikatai esą yra pernelyg didelis.

Tačiau daugelis žmonių, ypač – gyvenančių 20-30 km zonoje nuo elektrinės, grįžta. NHK duomenimis, juos išsekino gyvenimas laikinose stovyklose. Todėl bus prašoma vyriausybės sustiprinti pagalbos prekių tiekimą į evakuacijos zoną. Anot žiniasklaidos, 20-30 km atstumu nuo Fukušimos gyveno apie 140 tūkst. žmonių. Kiek jų vis dar yra čia, nežinoma.

Elektrinę eksploatuojančiai bendrovei „Tepco“ ir žinyboms niekaip nepavyksta sukontroliuoti radiacijos jėgainėje. Kiekvieną dieną skelbiama apie naujus, smarkiai padidėjusius rodiklius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų